Ministerul Finanțelor a primit a doua tranșã de bani din Planul Național de Redresare și Reziliențã și ajunge astfel la un grad de încasare de 14% din totalul alocat

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a încasat suma de 173 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 150.000 de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã.

“Adãugând și prima tranșã încasatã în urmã cu douã sãptãmâni, cea de 82 de milioane de lei, ajungem, astãzi, sã avem aproape 14% încasãri din alocarea totalã destinatã ministerului prin programele asumate din PNRR. Vreau sã îi felicit și pe colegii de la Ministerul Muncii care au încasat, alãturi de noi, și prima și a doua oarã și sperãm cã în curând sã fim tot mai mulți cu vești bune despre tragerile din acest plan ambițios și necesar pentru România”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Prin conectarea celor 150 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).
Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totalã a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentã achiziției aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), este de peste 334 mililoane lei.
Urmãtoarea tranșã, în valoare de 105 mil Euro, va fi încasatã la începutul anului viitor și este condiționatã de conectarea la ANAF, pânã la sfârșitul anului 2022, a unui numãr de minim 600.000 de case de marcat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*