Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor lanseazã marți, 18 iunie, o nouã emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. Astfel, între 18-28 iunie2024, Ministerul Finanțelor și „Morning Glory cu Rãzvan Exarhu”, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguinã București lanseazã a treia ediție din acest an a Programului de titluri de stat FIDELIS. Și în aceastã nouã emisiune de titluri de stat, donatorii de sânge sunt principalii beneficiari ai celei mai bune dobânzi.

„Recurența cu care investitorii revin cãtre emisiunile de titluri de stat, odatã ce scadențele anterioare au ajuns la maturitate, ne-a fãcut sã lansãm o nouã ediție fațã de cele stabilite inițial. Emisiunile de titluri de stat FIDELIS au reușit sã consolideze un instrument financiar devenit indispensabil pentru românii ce cautã forme de investiții cu risc minim. Mã bucur cã se menține încrederea fațã de capacitatea noastrã de a oferi instrumente avantajoase, dar și cã reușim sã avem un rol marcant în dezvoltarea pieței locale de capital. Cât despre componenta socialã, menținem în continuare cea mai bunã dobândã pentru donatori, ca parte a parteneriatului nostru cu Rãzvan Exarhu și Rock FM prin care ne dorim sã susținem nevoia de sânge din spitale”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Dupã succesul înregistrat în prima jumãtate din 2024, când, prin campania de donare de sânge a Programului FIDELIS au fost salvate peste 10.000 de vieți prin investiții de peste 400 milioane de lei realizate de cãtre 3.031 de donatori, Ministerul Finanțelor a decis creșterea frecvenței acestor emisiuni de la 4 la 6 ediții pe an.
Tranșa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândã de 7%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediții.
De asemenea, persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 1 ianuarie 2024, beneficiazã de scãderea de 10 ori a pragului minim de subscriere, de la 5.000 la 500 de lei.
Ghid pentru cei care vor sã economiseascã prin intermediul FIDELIS.
Titluri de stat în euro, cu dobânzi de pânã la 5%
A treia ediție a programului de titluri de stat FIDELIS, care debuteazã marți, 18 iunie, va conține și emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, respectiv, 5%.
Valoarea nominalã a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv, 1.000 de euro.
Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã, BRD – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București.
Comisioane zero și câștiguri neimpozabile
În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de cãtre bãncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.
Deținãtorii de titluri de stat FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitãțile neridicate la scadențã, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*