MAE anunță că Norvegia a prelungit perioada de efectuare a controalelor la frontiera de stat

Vedere din Norvegia. FOTO Dal Travel

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Regatului Norvegiei, cu privire la decizia autorităților locale de a extinde, până la data de 11 mai 2023, regimul de control la trecerea frontierei de stat prin punctele de frontieră cu Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania și Regatul Suediei – porturile de conexiune cu feribotul.

Pașaportul valabil este singurul document de identitate acceptat la controlul trecerii frontierei norvegiene pentru intrările pe rutele maritime.

Decizia a fost motivată în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse asupra Ucrainei, precum și al necesității creșterii securității instalațiilor norvegiene de gaze on-shore și off-shore și al situației la frontiera externă a Spațiului Schengen.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*