Contractul pentru Terminalul Cargo de 32 de milioane de euro de la Oradea a fost semnat

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. FOTO CJ Bihor

Directorul executiv al companiei CTP România, Ana Dumitrache,  președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan și directorul general interimar al Aeroportului Oradea, Răzvan Horga, au semnat astăzi, 30 august, la Oradea, contractul pentru realizarea Terminalului Cargo.

CTPARK va investi în următorii doi ani 32.078.869 euro pentru materializarea proiectului la Aeroportul Oradea. Potrivit ofertei depuse, pentru construcția clădirilor (depozite și hangare) va fi alocată suma de 25,7 milioane de euro, iar pentru calea de rulare, platforma de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto, și platforma de garare aferentă terminalului este prevăzută suma de 6,4 milioane de euro.

„Ne bucurăm că am reușit să adăugăm Oradea pe harta investițiilor CTP. Ne vom strădui să nu înșelăm așteptările comunității locale din Oradea. Vom realiza o construcție premium, durabilă și sustenabilă, care să creeze plusvaloare pentru toți cei implicați”, a precizat Ana Dumitrache, CEO CTP România.

„Terminalul Cargo era o infrastructură logistică ce lipsea în județul Bihor. Realizarea acestei investiții în următorii doi ani va asigura condiții pentru transportul pe cale aeriană al produselor necesare companiilor din Oradea în procesul de producție, care se aduc de la mari distanțe. Se va crea, de asemenea, posibilitatea de a se transporta ceea ce se produce în Oradea către partenerii companiilor din străinătate. Va fi generată o nouă bază logistică în județul Bihor. Împreună cu Aeroportul Oradea ne vom asuma partea de responsabilități în acest parteneriat, în vederea proiectării infrastructurii care va rămâne în zona publică a aeroportului și pentru autorizarea proiectelor. Mulțumim partenerilor noștri că au decis să investească în acest proiect important în județul Bihor și suntem convinși că peste doi ani terminalul va fi operaținoal, conform prevederilor contractuale”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Terenul pus la dispozița companiei prin acordarea dreptului de superficie are o suprafață de 143.880 mp.

Investița va fi derulată în trei faze:

prima fază a proiectului, în sumă de 10,9 milioane Euro și care reprezintă 34% din totalul investiției propuse, va începe în trimestrul IV al anului 2021 și se va derula pe parcursul anului 2022;

a doua fază a proiectului, în sumă de 11,8 milioane Euro și care, împreună cu prima fază, reprezintă 71% din totalul investiției, se va desfășura pe parcursul anului 2023;

a treia fază a proiectului, în sumă de 9,4 milioane Euro și care, împreună cu faza unu și doi, reprezintă 100% din investiție, se va desfășura pe parcursul anului 2023.

Înainte de semnarea contractului, a avut loc o întâlnire a tuturor partenerilor implicați în dezvoltarea aeroportului. Pe lângă cei menționați anterior, au participat la discuții primarul Municipiului Oradea, Florin Birta și directorul general al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, Alina Silaghi.

S.C. CTPARK IOTA S.R.L. este parte din grupul CTP, principal dezvoltator de spații industriale și de logistică din Europa Centrală și de Est, având un portofoliu de peste 6,3 milioane mp suprafață închiriabilă în mai multe țări europene (Republica Cehă, România, Polonia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Olanda).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*