MAE anunță că Bulgaria a instituit restricții de circulație pentru autocamioane

Steagul Bulgariei. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, în cazul înregistrării unor temperaturi de peste 35 de grade Celsius, în intervalul orar 13:00 – 21:00, circulația autocamioanelor cu masa de peste 20 tone va fi restricționată pe anumite sectoare de drum aflate pe teritoriile regiunilor Ruse, Șumen,Târgoviște și Kârdjali, după cum urmează:

 1. Pentru mijloacele de transport marfă cu greutate de peste 20 tone, în regiunile Șumen și Târgoviște, circulația va fi oprită până la 31 august 2023, în condițiile prezentate, pe următoarele sectoare de drum:
 • Autostrada “Hemus” de la km 310 până la km 375. Este vorba de secțiunea de drum începând de la nodul rutier “Buhovtsi” până la nodul rutier “Nevșa”;
 • Drumul republican I-2 Șumen – Razgrad, pe sectorul de drum începând de la ieșirea către satul Tervel până la ieșirea către Zaicino Oreșe;
 • Drumul republican I-4 Veliko Târnovo – Belokopitovo, pesectorul de drum începând de la Moravița până la nodul rutier “Belokopitovo”;
 • Drumul republican I-7 Șumen – Yambol, pe sectorul de drum începând de la Zagorice până la pasul Vârbișki.
 1. Pentru mijloacele de transport marfă cu greutate de peste 20 tone, în regiunea Ruse, circulația va fi oprită, în condițiile prezentate, deocamdată până la 31 iulie 2023 pe următoarele sectoare de drum:
 • Drumul republican I-2 de la Ruse la Pisaneț;
 • Drumul republican I-3 Byala – Pleven, pe sectorul de drum începând de la intersecția către localitatea Polsko Kosovo până la localitatea Peycinovo;
 • Drumul republican I-5 de la Ruse la localitatea Polsko Kosovo.
 1. Pentru mijloacele de transport marfă cu greutate de peste 20 tone, în regiunea Kârdjali, circulația va fi oprită, în condițiile prezentate, deocamdată până la 31 iulie 2023, pe următoarele sectoare de drum:
 • Drumul republican I-5 Kârdjali – Makaza – granița cu Grecia, începând de la ieșirea din Kârdjali până la nodul rutier “Kirkovo”;
 • Drumul republican II-59 Krumovgrad – Ivaylovgrad, începând de la ieșirea din Krumovgrad până la intersecția către localitatea Padalo;
 • Drumul republican III-507 Kârdjali – Most;
 • Drumul republican III-508 Kârdjali – Djebel – Podkova, începând de la intersecția cu drumul Kârdjali – Makaza până la intrarea în localitatea Djebel.

Restricțiile de circulație nu se aplică autocamioanelor care transportă alimente perisabile, animale vii, încărcătură specifică sub regim de temperatură sau materiale periculoase (ADR). Pe timpul aplicării restricțiilor de circulație, autocamioanele cu masă de peste 20 de tone vor aștepta în afara carosabilului, în locuri amenajate, fără să împiedice circulația celorlalte autovehicule.

Autoritățile bulgare recomandă șoferilor să conducă preventiv și să respecte în mod strict semnalizarea rutieră existentă în aceste zone. Șefii direcțiilor regionale de infrastructură rutieră vor monitoriza prognozele meteo și, în cazul înregistrării de temperaturi ridicate, vor putea decide la nivel regional impunerea/prelungirea restricționăriicirculației traficului greu de automarfare cu masa de peste 20 de tone pe anumite sectoare de drum.

În acest contex, este subliniată importanța informării corecte a șoferilor români, a achiziționării din timp a vinietelor electronice de pe site-ul oficial menționat www.bgtoll.bg. Se recomandă ca, imediat după achiziționarea vinietei electronice, cetățenii români să verifice corespondența datelor implementate cu cele primite pe adresa de corespondență electronică sau prin funcția „Verificare Vinietă” existentă pe pagina principală de deschidere a site-ului oficial menționat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*