Licitație pentru modernizarea Gării Ciulnița. Investiția se apropie de 30 de milioane de lei

Gara Ciulnița. FOTO CFR Infrastructură

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că a fost lansată licitația pentru modernizarea clădirii de călători din Stația Ciulnița, investiție în valoare estimată de 28.801.221,64 lei, sursa de finanţare fiind prevăzută în Programul Transporturi (PT) 2021 -2027.

Programul de modernizare din Stația Ciulnița include următoarele lucrări:

→ modernizarea clădirii de călători, cu asigurarea spațiilor destinate publicului călător, inclusiv facilități pentru persoanele cu dizabilități, dar și spații pentru activități comerciale

→ înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare, termice, PSI etc

→ instalații moderne de telecomunicații și pentru siguranța circulației

→ modernizarea peroanelor și a copertinelor, asigurarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități

→ sistematizarea accesului la peroane

→ garduri de protecție în zona liniilor

→ sistem de supraveghere video și de informare a publicului călător

→ modernizare alte obiective de utilitate publică – pasaj, pasarelă, piațetă gară.

Sursa de finanțare va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi și de la bugetul de stat, durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor fiind de 22 de luni. Anunţul de participare la licitaţia deschisă şi documentaţiile de atribuire pentru modernizarea clădirii de călători din Stația Ciulnița sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro, termenul de depunere a ofertelor fiind 4 decembrie 2023.

În cadrul programului pentru modernizarea stațiilor de pe raza SRCF Constanța, cu finanțare prin Programul Transporturi, au fost lansate și licitațiile publice pentru elaborarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor de modernizare a clădirilor de călători din haltele Neptun și Costinești Tabără, investiții în valoare totală estimată de 33.498.819,94 lei, cu termen de depunere a ofertelor 27 noiembrie 2023.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*