Kilowat: Impactul suspendării Casa Verde – românii au pierdut 12 milioane de euro în cele două luni de blocare a programului Casa Verde

Albert Soare, fondator Kilowat. FOTO Endless Marketing

Beneficiarii programului Casa Verde au pierdut 12 milioane de euro în cele două luni în care programul a fost blocat, consumatorii fiind afectați că nu au putut să instaleze panouri solare din timp pentru a scăpa de grija facturilor la energie electrică în această iarnă, avertizează Kilowat, una dintre principalele companii de instalare și consultanță în domeniul fotovoltaicelor.

Potrivit calculelor Kilowat, cei 87.000 de beneficiari ai programului Casa Verde pierd lunar 6 milioane de euro până când vor fi instalate panourile fotovoltaice, care să-i scape de facturile la curent electric. Compania Kilowat a atenționat opinia publică cu privire la pierderile survenite în urma blocării programului Casa Verde, obținută de un instalator din piață prin acționarea în instanță, și a susținut public deblocarea cât mai rapidă a programului, oferind autorităților tot suportul necesar.

“Din cauza blocării acestui program și a întârzierii instalării panourilor fotovoltaice românii pierd 6 milioane de euro în fiecare lună. Iar beneficiarii vor continua să plătească această sumă lunar, atâta timp cât încă nu au instalate panouri fotovoltaice care să asigure energia necesară în gospodării. Românii își doresc să scape de această povară financiară, să nu mai aibă grija facturilor la energie electrică și, deci, să beneficieze de avantajele sistemelor fotovoltaice cât mai repede, mai ales că au fost afectați și dezamăgiți de suspendarea acestui program”, declară Albert Soare, fondator Kilowat.

Pentru a analiza impactul financiar al blocării programului Casa Verde, compania Kilowat a luat în calcul numărul de beneficiari (87.000) raportat la o producție medie lunară de 500 Kw a unui sistem de 5 Kw și la prețul mediu al kilowatului pentru consumatori casnici (0,7 lei), ceea ce duce la o pierdere de 6,08 milioane euro lunar.

Blocarea programului Casa Verde are impact negativ și asupra afacerilor din piață, cu pierderi semnificative, blocarea de bani în stocurile de panouri fotovoltaice pentru beneficiari și cheltuieli suplimentare neprevăzute pentru compensarea pierderilor.

Totodată, compania Kilowat a făcut demersuri către autoritățile publice pentru deblocarea programului Casa Verde, având în vedere că beneficiarii așteptau instalarea cât mai repede a panourilor solare.

În rândul românilor, fie că sunt beneficiari sau nu ai programului Casa Verde, există un interes tot mai mare pentru scăparea de facturile la energie electrică, mai ales că amortizarea investiției în panouri solare poate fi recuperată în 2-4 ani.

Suspendarea programului Casa Verde Fotovoltaice, în timp ce era în desfăşurare, are un efect negativ asupra business-urilor din domeniu și întregii piețe, dar în mod special asupra beneficiarilor finali, românii fiind “total dezamăgiți” de blocarea programului și “neîncrezători” în reluarea acestuia.

Românii sperau să instaleze panouri fotovoltaice în această iarnă și să scape astfel de grija facturilor la energie electrică, însă, în schimb, s-a instalat o temere foarte mare privind o eventuală reluare a procedurii de înscriere a instalatorilor în programul Casa Verde, aspect ce ar amâna și mai mult întreg procesul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*