65 de proiecte de investiții cu impact major in economie, finanțate de Ministerul Finanțelor în 2022

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a aprobat în acest an un ajutor de stat în valoare de 2,8 miliarde de lei pentru 65 de proiecte de investiții. Valoarea totalã a proiectelor este de aproximativ 8 miliarde de lei și vor genera peste 9500 de noi locuri de muncã. Finanțarea cu ajutor de stat a fost acordatã prin cele douã scheme  administrate de MF, HG nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiþiilor cu impact major în economie și H.G. nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiþiilor care promoveazã dezvoltarea regionalã prin crearea de locuri de muncã.
Domeniile de activitate ale proiectelor de investiții sunt: industria auto, alimentarã, aeronautica, fabricarea utilaje electrice si electronice, fabricare articole din mase plastice, constructii și fabricarea materialelor de constructii, reciclarea deșeurilor, Horeca, servicii medicale și industria IT.
Astfel, în baza HG nr. 807/2014 au primit finanțare 50 proiecte de investiții, în valoare totalã de 6,58 miliarde lei, prin care vor fi create 5.426 noi locuri de muncã, iar ajutorul de stat aprobat este de peste 2,19 miliarde lei. Proiectele de investiții vor contribui cu peste 3,15 miliarde lei la dezvoltarea regionalã, prin taxele și impozitele suplimentare plãtite.
În baza HG nr. 332/2014 s-au aprobat spre finanþare 15 proiecte de investiþii, în valoare totalã de peste 1, 35 miliarde lei, care vor crea 4.162 noi locuri de muncã,  pentru care s-a aprobat un ajutor de stat în valoare totalã de 567,242 milioane lei. Proiectele de investiții vor contribui cu peste 1,65 miliarde lei la dezvoltarea regionalã, prin taxele și impozitele suplimentare plãtite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*