Guvernul a modificat reglementările pe baza cărora Ministerul Dezvoltării acordă subvenție autorităților locale pentru termoficare

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Guvernul a adopta la propunerea Ministerului Dezvoltării, reglementările pe baza cărora Ministerul Dezvoltării oferă autorităților publice locale subvenție pentru plata facturilor de termoficare – a anunțat ministrul Cseke Attila.

Ministrul a subliniat: până la epuizarea bugetului inițial, de 400 de milioane de lei, destinat subvențiilor pentru termoficare, Ministerul Dezvoltării va continua să acorde sprijin pentru facturile pentru lunile ianuarie și februarie ale anului în curs, dar, suplimentar, la cererea autorităților locale, va putea acorda și fonduri în plus.

În baza reglementărilor în vigoare până acum, ministerul avea posibilitatea să ofere o subvenție autorităților locale pe raza cărora funcționează sisteme de termoficare pe bază de gaz, în limita a 50% din valoarea facturii care depășea prețul plafonat.

Modificarea adoptată astăzi prevede posibilitatea acordării unui sprijin suplimentar de cel mult două ori subvenția inițială, pentru facturile din lunile ianuarie și februarie 2022, și includerea autorităților locale care au sisteme de termoficare pe bază de păcură, a spus Cseke Attila.

“Obiectivul Ministerului Dezvoltării este să asigurăm funcționarea sistemelor de termoficare în sezonul rece. Am înțeles că aceste facturi ridicate sunt o povară pentru bugetele locale. Astfel, prioritatea rămâne acordarea sprijinului inițial, de 50%, dar, dacă bugetul ne permite și dacă autoritățile locale ne trimit cerere în acest sens, vom oferi un sprijin mai mare pentru lunile care au rămas din această iarnă, pentru a compensa cheltuielile de până acum ale autorităților locale” – a subliniat ministrul Dezvoltării.

Totodată, actul normativ adoptat astăzi prevede posibilitatea ca autoritățile publice locale, până la epuizarea bugetului, să utilizeze excedentele bugetare pentru a asigura fondurile necesare în vederea furnizării energiei termice în sezonul rece 2021-2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*