Sandu Băbășan iese din managementul Blugento și investește în dezvoltarea accelerată a startup-urilor tech în care este acționar

Sandu Băbășan

Sandu Băbășan, antreprenor, investitor și cofondator Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluții de eCommerce, iese din managementul Blugento, după 6 ani, în care a ocupat funcția de CEO. El rămâne acționar în Blugento, în timp ce conducerea firmei este preluată de Vlad Stănescu, cofondator și, anterior, CTO al companiei.

Sandu Băbășan își va dedica majoritatea timpului dezvoltării proiectului Nooka Space, prima rețea globală de birouri smart, prezentă deja în 6 țări europene, inclusiv în România. În același timp, este focusat pe dezvoltarea la nivel internațional (EU, US, UAE) a unei rețele de parteneri de business și investement, cu ajutorul cărora să sprijine creșterea accelerată start-up-urilor la nivel global.

În 2022, Sandu Băbășan estimează că va atrage finanțări pentru dezvoltare de peste 5 milioane de euro în companiile în care este acționar.

În ultimii ani, antreprenorul în serie Sandu Băbășan a dezvoltat și a investit în mai multe proiecte, fiind, în prezent, acționar în 8 companii: Nooka Space,  Blugento, Autodeal (cea mai complexă și completă aplicație pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto disponibilă în România), Robin Good (proiect de dezvoltare de business dedicat start-up-urilor din România), StageMe (start-up româno-german, dezvoltator al soluției de video live streaming pentru eCommerce), Bookr (platformă de rezervări online), iVox (platforma online de sondare a opiniei publice) și CashControl (aplicație online de administrare a finanțelor personale).

„Ies din zona de execuție Blugento, după ce business-ul și-a demonstrat potențialul de a se extinde regional, și îmi propun să contribui la dezvoltarea rețelei de birouri smart Nooka Space, continuând să investesc în start-up-uri early stage, unde know-how-ul meu în zona de internaționalizare poate face cu adevărat diferența”, spune antreprenorul în serie Sandu Băbășan, menționând că își propune ca, anul acesta, să investească în mai multe companii din Romania sau dezvoltate de români în Diaspora. „În primă fază, am în vedere investiții în proiecte de tehnologie, care au  capacitate de scalare internațională și potențial de a dezvolta comunități digitale”.

Sandu Băbășan, 39 de ani, este absolvent al Facultății de Științe Economice, din cadrul Universității de Vest din Timișoara și este antreprenor din anul 2005, imediat după terminarea facultății, când a pus pe picioare un business în industria online.

A dezvoltat ulterior, alături de Vlad Stănescu, agenția de software development MindMagnet, în 2009, prin intermediul căreia construia magazine online la cheie pentru clienți internaționali, compania fiind, ulterior, achiziționată de către furnizorul de soluții software Pitech Plus. Și-a canalizat eforturile către dezvoltarea business-urilor în care este acționar, reușind atragerea mai multor runde de finanțare pentru dezvoltarea acestora, cea mai importantă fiind investiția de 1 milion de euro în Blugento, în 2019, a grupului polonez R22, accelerând astfel dezvoltarea internațională a companiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*