Exact Travel: Creștere semnificativă a cererii turiștilor români pentru călătoriile în Japonia

Vedere din Japonia. FOTO Exact Travel

Potrivit Exact Travel, o agenție de turism cunoscută pentru destinațiile sale unice și inedite, membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), cererea turiștilor români pentru călătoriile în Japonia a înregistrat o evoluție semnificativă în ultimul an. În prima jumătate a acestui an, cererea pentru programele de Japonia s-a menținut pe un trend ascendent, iar circuitele cu derulare în lunile de vară au înregistrat o creștere de peste 100% față de anul precedent.

În preferințele turiștilor români în ceea ce privește destinațiile și experiențele în Japonia au putut fi observate modificări semnificative. În ultimul an, tururile tematice au câștigat popularitate tot mai mare, oferind experiențe nișate și unice. În mod special, tururile dedicate pasionaților de anime, manga, gastronomie sau parcuri tematice de distracție au atras un număr tot mai mare de turiști.

De asemenea, a crescut interesul pentru regiunile extreme ale Japoniei, precum nordul insulei Hokkaido și insula tropicală Okinawa, care poate fi vizitată ca parte a programului de Revelion 2024: Japonia tradițională și tropicală, lansat deja de Exact Travel. Turiștii sunt tot mai interesați de orașe cu încărcătură simbolică și istorică aparte precum Nagasaki, Aomori, Kanazawa, Kobe sau Miyazaki (modalitate inedită găsită specialiștii agenției pentru a vizita toate aceste orașe, imposibil de atins cu un tur clasic este o croazieră în jurul Japoniei).

În vara acestui an, Exact Travel derulează două tururi tematice dedicate Țării Soarelui Răsare. Atât cel dedicat urcării pe Muntele Fuji, deja consacrat, precum și recent lansatul Anime Tur s-au bucurat de un real succes, astfel că la cererea clienților s-au organizat noi grupuri în perioada imediat apropiată.

”Mai aproape de Muntele Fuji” – O călătorie plină de mister și frumusețe naturală

Răsăritul văzut de pe culmile Muntelui este încărcat de un misticism aparte, iar vara este singurul anotimp când poate fi escaladat. Urcarea pe Muntele Fuji nu este obligatorie și reprezintă doar una dintre atracțiile acestui tur. Timp de 13 zile, turiștii vor vizita cele mai pitorești locuri din Japonia, marile metropole Tokyo și Osaka, apoi Kyoto și Nara, centre ale tradițiilor nipone, vizitând mereu principalele temple și sanctuare din împrejurimi. Tot grupul va urca până la 2300m, doar cei ce doresc să meargă până sus vor înnopta la borna 8 – aflată la 3400m, unde se ajunge după o urcare de aproximativ 5 – 6 ore, cu pauze, în funcție de ritmul grupului. Aici se vor pregăti pentru ascensiune urmând indicațiile ghidului montan local. Urmează o urcare de aproximativ 2 ore la finalul căreia grupul va ajunge în vârful Muntelui Fuji (3776 m) la timp pentru a prinde răsăritul soarelui.

Anime Tur – Îmbrățișează cultura pop japoneză

Anime Tur este creația specialiștilor Exact Travel, destinată pasionaților de anime și manga, dar se potrivește de minune și familiilor cu copii. Cei mici au ocazia să intre în lumea lui Mario și să ia parte la petrecerea lui Hello Kitty la Super Nintendo World, din cadrul Universal Studios Osaka (primul parc tematic de acest gen din Asia). Te plimbi pe Tokyo Character Street – cu peste 20 de magazine cu Pokemon, Hello Kitty, Snoopy – și Harajuku, unde se poate vedea cel mai bine subcultura adolescenților japonezi.

Dacă ești pasionat de anime și manga, sau pur și simplu intrigat de cultura japoneză modernă, te vei bucura din plin de magazinul Sailor Moon și magazinul Capcom, unde găsești clasicii Street Fighter, Resident Evil, Mega Man, Monster Hunter și mulți alții! Nu uita să faci poze cu Ryu care va fi prezent la intrarea în magazin pentru a te întâmpina!

Poți explora latura futuristă și vibrantă a Tokyo în Akihabara, cartierul Otaku (al pasionaților de manga și anime), la Tamashii Nations Tokyo – găsiți aici colecții cu eroi populari cum ar fi Demon Slayer, Naruto, One Piece, Ultraman, etc. -, la Animate -unul dintre cele mai populare lanțuri de magazine anime și Manga din Japonia-.

Lista experiențelor inedite continuă cu Muzeul Digital din Tokyo, o experiență cu totul specială în care veți avea senzația ca mergeți prin apă și deveniți una cu florile! Urmează apoi vizita la Maid Café – o cafenea unde chelnerițele sunt îmbrăcate în costume fanteziste de menajere – , iar surprizele nu se termină aici.

Nu există limită de vârstă pentru participanții la Anime Tur, farmecul său venind din faptul că înglobează atracțiile clasice și tradiționale ale Japoniei cu puncte de interes pentru copii și tineri. Japonia se numără printre cele mai sigure țări din lume, iar Exact Travel ia în considerare siguranța copiilor și familiilor. Copiii sunt mereu însoțiți de părinți, iar agenția are o echipă experimentată de însoțitori vorbitori de limbă japoneză, excelenți cunoscători ai culturii și societății japoneze. Atunci când grupurile sunt ceva mai numeroase, se face apel la un asistent de însoțitor, iar buna organizare și comunicarea constantă cu grupul previn situațiile cu potențial riscant.

Turiștii de circuit doresc experiențe personalizate și flexibile

Fiecare călător are preferințe și necesități individuale. Deși tururile tematice implică o anumită structură de program, turiștilor li se oferă sugestii și soluții pentru a-și personaliza experiența, în măsura în care nu afectează experiența celorlalți membri ai grupului. Excursiile opționale sunt o modalitate de a-și personaliza vacanțele. În plus, Exact Travel oferă și opțiunea unei vacanțe tailor-made, 100% personalizată în funcție de cerințele clienților. Aceasta pornește de la structurile de program confirmate prin anii de experiență ai specialiștilor Exact Travel și se adaptează pentru a răspunde cât mai bine profilului turiștilor.

În anul 2024, Exact Travel va continua să ofere tururi consacrate dedicate anime și escaladării Muntelui Fuji. În plus, vor fi reintroduse tururile care s-au bucurat de o mare popularitate în trecut, cum ar fi programele gourmet și cel dedicat Japoniei rurale. De asemenea, vor fi create noi vacanțe cu tematică surpriză, pentru a satisface și cele mai exigente preferințe ale turiștilor români. Exact Travel rămâne dedicată oferirii unor experiențe de neuitat în Japonia, combinând tradițiile și cultura niponă cu atracții moderne și captivante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*