EvoMag devine acționar majoritar la Elefant Online SA, după preluarea participației deținute de Fribourg Investments

Mihai Pătrașcu, CEO EvoMAG. FOTO Clear Communications

Elefant.ro anunță schimbări majore în acționariatul său. EvoMag, cu ajutorul Catalyst Romania Fund II, devine acționar majoritar la Elefant Online SA, după preluarea participației deținute de Fribourg Investments.

Elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, cu peste 2 milioane de clienți, un Marketplace în care activează peste 400 de companii și un portofoliu de 3 milioane de produse.

Valoarea si structura tranzacției nu sunt publice.

Elefant Online SA, compania care deține retailerul online elefant.ro, va avea următoarea structură de acționariat:

  • EvoMag: 69%
  • Axxess Capital: 28%
  • Acțiuni deținute de Elefant în nume propriu: 3%

Tranzacția se va considera finalizată doar în condițiile aprobării de către Consiliului Concurenței, dosarul urmând să fie depus în următoarele zile.

Mihai Pătrașcu, fondator și CEO EvoMag: „EvoMag este deja cel mai mare vendor din marketplace-ul Elefant, iar între cele două companii sunt sinergii importante care sprijină dezvoltarea ambilor retaileri în paralel. Totodată piața eCommerce din România, ajunsă la maturitate, cu peste 50% dintre locuitori deja familiarizați cu cumpărăturile online, are nevoie de competitori puternici. De aceea am considerat că o consolidare a celor două operațiuni va fi benefică atât pentru EvoMag și elefant.ro, cât și pentru utilizatorii de eCommerce din România”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*