Fortech Investments anunță investiții semnificative în 2023 și rămâne fond privat cu capital 100% românesc

Valentin Filip Managing Director Product Investments. FOTO June Communications

Fortech Investments, fondul de investiții românesc, vizează o creștere accelerată a activității în anul 2023, cu accent pe piețele din Europa de Vest și SUA și cu un nou focus asupra start-up-urilor din industria energetică.

La sfârșitul anului trecut, Fortech a fost achiziționat de Global Logic, astfel că Fortech Investments se transformă dintr-un fond de tip CVC (Corporate Venture Capital)  într-un fond independent, dar rămâne, în continuare, un investitor strategic cu competențe tehnice și capital privat 100% românesc.

În 2022, compania a investit aproximativ 2 milioane de Euro în extinderea strategică a rețelei sale de start-up-uri, pentru dezvoltarea sectoarelor de healthcare, manufacturing, fintech, real estate și automotive. Pe lângă start-up-urile pe care le aveau deja în portofoliu (Licenseware, NRGI.ai, KFactory, Telios, precum și UpLyft din SUA), Fortech Investments a continuat să investească în start-up-uri din aceste industrii dar și unele conexe, cum ar fi soluții de tipul SaaS care îi ajută pe comercianți să vândă în mai multe marketplace-uri, soluții end-to-end pentru digital leasing și commercial real estate, un startup care automatizează analiza defecțiunilor pentru liniile de alimentare cu energie, cât și scaleup-uri care introduc inteligența artificială în analizele medicale.

În plus, un nou focus al companiei este domeniul energiei, având deja în portofoliu Runda Pre-Seed a start-up-ului partener NRGI.ai care a dezvoltat o platformă bazată pe inteligență artificială care face prognoza prețurilor la energie.

“Am ridicat ştacheta şi ne uităm mai atent către companii din zona late-seed, însă continuăm să facem investiții și de tipul pre-seed, astfel încât antreprenorii să primească resursele și spațiul necesar pentru a-și duce start-up-ul la nivelul pe care și-l doresc. În paralel, continuăm să oferim soluții de tipul smart money și tech for equity, zona de Development fiind acoperită de noua divizie a grupului, Fortech Products”, a declarat Valentin Filip, Managing Partner, Fortech Investments.

În continuare, compania va derula programe și investiții de tipul Joint Venture, destinate companiilor stabilite pe piață care sunt în căutarea unei partener tehnic pentru construirea de soluții inovatoare în domeniul lor.

Pentru 2023, compania are deja trei investiții în desfășurare, vrea să balanseze portofoliul cu runde pre-seed (80.000 – 150.000) și să investească în continuare în runde mai mari, de tipul celor late-seed (300.000-400.000). De asemenea, Fortech Investments vrea să își extindă portofoliul către restul Europei, dar și către Statele Unite Ale Americii. Astfel, îi pot ajuta pe acești fondatori nu doar cu capital, ci și cu smart money, tech for equity dar și cu o rețea și o bază de cunoștințe care să faciliteze extinderea acestor companii în regiuni pe care Fortech Investments le cunoaște.

“Este un pas important și ne bucurăm să vedem că foarte multe startup-uri europene, cât și americane, sunt deschise la a fi finanțate din fonduri românești. Avem o nouă posibilitatea de a fi la curent cu ce se întâmplă în lume și, în același timp, la a vedea cum evoluează și piața din România, astfel că ne dorim să-i ajutăm pe cei care vor să dezvolte o soluție, dar și pe cei care au identificat o problemă care necesită rezolvare”, mai spune Valentin Filip.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*