E.ON și Plimob finalizează construcția unei centrale fotovoltaice de 1 MW

FOTO E ON

E.ON Energie România și Plimob, fabrica de scaune din Sighetu Marmației, județul Maramureș, finalizează luna aceasta construcția unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 1 MW, în urma unei investiții în valoare de aproape 775.000 de euro.

Centrala va avea 2.400 de panouri fotovoltaice montate pe acoperișurile a trei clădiri ale fabricii Plimob din comuna Sarasău, pe o suprafață de aproximativ 15.000 de metri pătrați.

„Creșterea competitivității, eficiența energetică, stabilizarea costurilor lunare cu energia și, totodată, reducerea amprentei de carbon sunt beneficii care fac ca investiția într-o centrală fotovoltaică să fie profitabilă, dar și sustenabilă. În acest an, E.ON a finalizat și predat partenerilor economici 68 de centrale fotovoltaice, fiecare proiect realizat, cum este și acesta cu Plimob, reprezentând încă un pas pe care-l facem împreună spre o economie pusă în mișcare de energia verde”, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

„Pentru a putea folosi resursele naturale trebuie mai întâi să le protejezi. După investiițile făcute pentru dotarea cu utilaje și capacități de producție ultamoderne, investiția în această centrală va aduce pentru Plimob S.A. reducerea consumului de energie electrică din rețea și va contribui în mare măsură la protejarea mediului, prin consumul de energie verde. Prin proiectul desfășurat în parteneriat cu E.ON se reduc emisiile de CO2 cu 270 tone pe an. Cantitatea de energie electrică produsă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producție”, a declarat Vasile Godja, director general Plimob.

Centrala fotovoltaică va asigura Plimob circa 1.227 MWh pe an de energie electrică, acoperind 14% din energia necesară în procesul de producție.

Începând din anul 2019 și până în prezent, E.ON a finalizat peste 150 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producția totală de energie fotovoltaică depășește 36 GWh pe an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 tone pe an.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*