Consiliul Concurenței analizează preluarea Next Energy Distribution S.R.L. de către CIS GAZ S.A. și familia Toma

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care CIS GAZ S.A. intenționează să intre în acționariatul Next Energy Distribution S.R.L., alături de familia Toma.

Obiectul de activitate principal al CIS GAZ S.A. este reprezentat de lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide, în timp ce obiectul de activitate principal al Next Energy Distribution S.R.L. îl reprezintă intermedierile în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie. Ambele societăți activează în domeniul furnizării cu ridicata, respectiv cu amănuntul de gaze naturale, precum și în cel al lucrărilor de construcții de conducte pentru transportul gazelor naturale și lucrărilor conexe acestora.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei Libere, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*