Din mai, Leroy Merlin România va opri comercializarea becurilor cu halogen, oferind exclusiv produse LED, cu prețuri începând de la 3.8 lei

Magazin Leroy Merlin. FOTO Total PR
Magazin Leroy Merlin. FOTO Total PR

Începând cu 1 mai, Leroy Merlin va vinde exclusiv becuri LED, ca urmare a inițiativelor demarate de companie în vederea optimizării consumului de resurse și decarbonizarea gamei de produse. Decizia se aliniază obiectivelor de a oferi clienților produse durabile, sustenabile și eficiente energetic, la prețuri mici zi de zi. Astfel, prețul unui bec LED comercializat în toată rețeaua de magazine Leroy Merlin, respectiv online, va începe de la 3.8 lei.

Potrivit reprezentanților Leroy Merlin, becurile, aplicele și spoturile LED consumă de aproximativ 10 ori mai puțin curent electric decât cele cu halogen, au o durabilitate de până la 25.000 ore, în comparatie cu becurile cu halogen care rezista cca 2.000 ore. Totodată, utilizarea unor becuri LED contribuie cu până la 80% la reducerea cheltuielilor de factură și a amprentei de carbon, având o compoziție chimică mai sănătoasă, cu o eficiență energetică crescută.

În plus, în cazul unui bec cu halogen, peste 85% din energia pe care o emite este convertită în căldură, mai degrabă decât în lumină, în comparație cu 10%, în cazul becurilor LED. Acest aspect contribuie la solicitarea suplimentară a sistemelor de încălzire și, în consecință, la creșterea consumului de energie, care impacteaza negativ facturile.

”Cu siguranță tehnologia LED este cea mai bună opțiune, atât din punct de vedere al eficienței energetice, cât și al durabilității sau amprentei de carbon. Înainte de a veni cu soluții concrete în fața clienților, avem grijă să le putem oferi exemplul nostru. Astfel, pe lângă investițiile în energie verde și panouri fotovoltaice instalate pe magazinele Leroy Merlin, am diminuat consumul de energie cu aproximativ 15% în 2023. Am reușit acest lucru prin diminuarea iluminatului din parcări pe timp de noapte, instalarea senzorilor de mișcare în raioanele iluminat, respectiv introducerea iluminării cu LED în magazinele, depozitele și sediul companiei. Credem cu tărie că schimbarea începe cu noi și că fiecare acțiune pe care o facem trebuie să includă componenta de sustenabilitate, dacă vrem ca schimbarea să aibă impact pozitiv pe toate planurile”, a declarat Mihaela Voinea, Lider Dezvoltare Durabilă Leroy Merlin România.

”Ce ne dorim, în primul rând, cu această decizie, este să facem pasul următor în angajamentul Leroy Merlin pentru o planetă mai sănătoasă, oameni fericiți și prosperitate, și anume, schimbarea modelului de business, dintr-unul liniar, într-unul care să aibă o componentă puternică de economie circulară. Grija pentru resurse, respectul față de viitorul nostru și al generațiilor care ne succed trebuie să fie constante și graduale. Fiecare pas în această direcție are importanța sa, iar noi suntem dedicați misiunii de a oferi servicii și produse durabile, eficiente energetic, sustenabile si pentru toți cei care își doresc să aibă un impact pozitiv asupra planetei. Este cu atât mai important pentru Leroy Merlin să demonstreze că promisiunile asumate iau forma unor acțiuni concrete, planificate corect și implementate cu constanță. Și iată o acțiune ca atare: pentru a încuraja românii să facă trecerea de la becurile cu halogen în număr cât mai ridicat, ne-am propus să ”democratizăm” prețurile pentru cele LED, acestea începând de la 3.8 lei, în toate magazinele fizice Leroy Merlin din țară și online”, a declarat Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin România.

Această inițiativă de sustenabilitate se alătură seriei de acțiuni menite să îndeplinească obiectivele Acordului de la Paris, la care au aderat toate statele membre UE și în care s-au înscris atât grupul Adeo, cât și Leroy Merlin, de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 50% până în 2035 și de a atinge neutralitatea climatică până în 2050.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*