Cseke Attila a anunțat proiecte de peste 3 miliarde de euro depuse în cel de-al doilea apel pentru Valul Renovării

Bani pentru finanțări. FOTO moerschy
Bani pentru finanțări. FOTO moerschy

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a anunțat că bugetul alocat celui de-al doilea apel al Componentei 5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență a fost integral accesat.

Astfel, pe 23 octombrie, ora 23.59, când s-a încheiat cel de-al doilea apel de proiecte pentru această componentă, bugetul estimat de 985.405.000 de euro a fost depășit, iar ministerul a primit 1.808 de cereri de finanțare, în valoare de 3.171.630.822,46 de euro.

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru renovarea integrată a clădirilor publice, pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, precum și pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice.

În data de 10 octombrie, Ministerul Dezvoltării a lansat cel de-al doilea apel de proiecte pentru tranziția către un fond construit verde și rezilient, prin eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, finanțate prin PNRR și gestionate de Ministerul Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării finanțează integral lucrările, iar locatarii și administrațiile publice locale nu sunt nevoite să asigure cofinanțare.

În următoarea perioadă, cererile vor intra în etapa de verificare și contractare, în ordinea depunerii cererilor, a precizat ministrul dezvoltării, care a reamintit că, în cadrul primului apel de proiecte, au fost depuse 1.437 de cereri de finanțare, însumând peste 2 miliarde de euro.

Ministrul a amintit și că, pe 14 octombrie, a fost lansat al doilea apel de proiecte și pentru Componenta 10 – Fondul Local din PNRR, cu un buget disponibil de 859.690.000 de euro, pentru investiții în infrastructura verde a localităților, prin achiziția de mijloace de transport nepoluante, construirea de locuințe eficiente energetic pentru tineri specialiști în sănătate și educație, reabilitarea clădirilor publice, construirea de piste de biciclete sau achiziționarea de stații de încărcare electrice. Apelul de proiecte pentru Fondul Local se va închide pe 27 octombrie, a mai spus ministrul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*