Trei firme din România au depus oferte pentru modernizarea Gării de Nord

Gara de Nord. FOTO CFR

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că 3 operatori economici din România au depus oferte la procedura de licitație deschisă pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de modernizare/consolidare/reabilitare a Stației CF Gara de Nord București (Etapa I), un proiect cu o valoare estimativă de 471,15 milioane lei, finanțare prevăzută în Programul Transporturi (PT).

Pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare/consolidare/reabilitare a Stației CF Gara de Nord București (Etapa I) au depus oferte următoarele firme românești:

 1. CMA Construct Development
 2. Construcții Erbașu
 3. GDO Mov Impex Srl

Durata aferentă proiectării și execuției lucrărilor este de 55 de luni (9 luni pentru proiectare, 46 de luni pentru execuție), iar perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni.

Etapa I a programului de modernizare a celei mai mari gări din România – Gara De Nord București – include reabilitarea spațiilor existente în cele trei corpuri ale clădirii, unde se desfășoară activitatea feroviară, serviciu destinate publicului călător și activitatea comercială:

Corp A (clădiri B-dul Dinicu Golescu)

Corp B (central, coloane, casele d ebilete clasa I)

Corp C (casele de bilete clasa a II-a, Calea Giviței)

Principalele lucrări de modernizare vizează:

 • modernizarea/consolidarea/reabilitarea clădirilor din stația de călători București Nord;
 • modernizarea spațiilor destinate publicului călător, inclusive pentru persoanele cu dizabilități;
 • asigurarea elementelor de siguranță și confort pentru călători – balustrade, rampe pentru persoane cu dizabilități, lifturi, sisteme de control acces;
 • reabilitarea construcțiilor monument cu valoare istorică;
 • crearea unor spații verzi centrale, cu zonă de așteptare pentru publicul aflat în tranzit;
 • regenerarea zonei aferente stației de călători Gara de Nord pe principiile de smart city/creative city/green city;
 • sisteme noi de ventilație/încălzire
 • modernizarea sistemului d eiluminat și a instalațiilor electrice, sanitare, termice etc;
 • modernizarea istemului de informare a publicului călător și a echipamentului de telecomunicații etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*