Cseke Attila a anunțat că 500 milioane de euro, au fost accesați în prima oră de la lansarea apelurilor

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Au fost depuse, în prima oră de la lansarea proiectelor, cereri de finanțare pentru 500 de milioane de euro din bugetul total de 2,8 miliarde al Valului Renovării, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență, gestionat de Ministerul Dezvoltării.

În conformitate cu reglementările și ghidurile solicitantului publicate, Ministerul Dezvoltării a lansat astăzi, 1 aprilie, la ora 10:00, apelurile de proiecte pentru eficientizarea energetică, securizarea seismică și în caz de incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

În prima jumătate de oră, au fost înregistrate primele 100 de cereri de finanțare, iar, după o oră, valoarea cererilor depuse s-a ridicat la 500 de milioane de euro – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

După cum este cunoscut, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Dezvoltării finanțează investiții în eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanțare din PNRR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*