Constantin Daniel Cadariu, prezent la Gala Turismului „Descoperă Nord-Est”

Constantin Daniel Cadariu. FOTO Ministerul Turismului

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a participat la deschiderea Galei Turismului „Descoperă Nord-Est”, ediția a VII-a, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est și Centrul Regional de Studii Nord-Est, în perioada 22 – 24.09.2022, la Gura Humorului, județul Suceava.

„România are o diversitate foarte mare a tipurilor de turism. Este un argument puternic pentru a justifica potențialul de creștere economică și de a ne aștepta să reprezinte 10% din PIB. Trebuie să fim conștienți, însă, că în ultimii 30 de ani, statul nu și-a atins ținta de promovare turistică a României. Trecutul, prezentul și viitorul turismului românesc sunt responsabilitatea, în egală măsură, a tuturor operatorilor privați, administrațiilor publice locale și ministerului, Guvernului. Astfel, în ultimele 10 luni, am parcurs mai multe etape, iar acum ne aflăm în stadiul final al mai multor instrumente de promovare și finanțarea și îmi doresc ca zona Nord-Est să fie fruntașă în atragerea tuturor oportunităților”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

„Bucovina –  pol de dezvoltare turistică reprezintă obiectivul asumat de județul Suceava pentru un turism integrat care să genereze o creștere economică inteligentă. Suntem un județ care, cu un război la graniță, tot am reușit să atragem 500 mii de turiști dornici să vină către tradiții, evenimente și gastronomie excepționale. Moștenirea culturală și patrimoniul UNESCO, parteneriatul cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și investițiile private și publice în infrastructura turistică din ultimii 10 ani ne-au adus avantajul de a construi o ofertă competitivă la nivel european. Acum, tot împreună trebuie să găsim răspunsul la întrebarea cum vom reuși să convingem turiștii, indiferent de unde vin, să își extindă șederea de la 2 zile, la 6-7 zile, iar proiectul Poiana Bucovinei din Munții Rarău sper să fie una dintre atracțiile decisive”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

„Gala Turismului «Descoperă Nord-Est» reprezintă un moment foarte bun pentru promovarea inclusiv a destinațiilor mai puțin cunoscute de către agențiile de turism și de către reprezentanții mass-media din Suceava, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui. Turismul reprezintă un rezultat al colaborării tuturor factorilor privați și publici care au un respect pentru tradiții, cultură și patrimoniul natural. Bucovina este un bun exemplu pentru dezvoltarea turismului integrat și poate fi un model de urmat pentru organizațiile de management al destinației”, a declarat Vasile Asandei, Director General al Agenției pentru Dezvoltare Regionale Nord-Est.

Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” cuprinde o serie de evenimente dedicate mediului privat și administrației locale care au ca scop promovarea tuturor instrumentelor pentru valorificarea resurselor turistice din regiunea Nord-Est. Astfel, agenda celor 2 zile cuprinde: conferința „Descoperă Nord-Est” privind reformele din turism și programele pentru dezvoltarea destinațiilor turistice; conferința „No One Behind” privind dezvoltarea competențelor digitale ale adulților din zonele rurale, pentru dezvoltarea comunităților defavorizate, metode pentru promovarea unei afaceri în sectorul turistic, strategii online pentru promovarea unei destinații turistice, soluții digitale pentru dezvoltarea turismului în perioada post-pandemică; atelier de lucru „Smart Village”, care va cuprinde prezentarea unor materiale și metode de educație a adulților din mediul rural pentru antreprenoriat în turism, noi modele de business în turismul rural, gastronomic și ecoturism, exemple de succes în dezvoltarea și promovarea rutelor turistice în România și Republica Moldova; târg de turism „NEXT GENERATION TOURISM”, care va cuprinde: atelierul de lucru “De la fermă la consumator”, expoziția gastronomică tradițională și de fine dining, cu participarea asociațiilor de producători din Bucovina și Ținutul Neamțului și a Asociației A.C.E.E.A.; GALA TURISMULUI DIN REGIUNEA NORD-EST; infotrip în județele Suceava și Neamț, care presupune o serie de studii de caz prin vizitarea unor proiecte de succes, publice și private, din cele două județe, care au valorizat în mod inovativ bogăția patrimoniului cultural material și imaterial, generând impact pozitiv și sustenabil asupra sectorului turistic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*