Consiliul Județean Mureș lansează proiectele pentru ONG-uri. Finanțările ajung la 2,1 milioane lei

Bani pentru finanțări. FOTO moerschy
Bani pentru finanțări. FOTO moerschy

În acest an Consiliul Județean Mureș organizează concurs de proiecte nerambursabile pe cinci categorii. Cultele, organizațiile sociale, de tineret și elevi, respectiv asociațiile sportive pot accesa sprijin nerambursabil pentru organizarea de evenimente, concursuri, conferințe, pentru lucrări de întreținere și reparații la imobilele care aparțin de biserici, pentru desfășurarea de evenimente sportive, respectiv participarea la evenimente sportive.

„În acest an din bugetul județului asigurăm suma de 2.100.000 lei pentru organizațiile non-guvernamentale, de care se pot folosi în domeniul lor de activitate. Anul trecut din cauza situației epidemiologice, am fost nevoiți să anulăm proiectele din domeniul culturii, sportului și al cultelor, sumele rămase le-am redirecționat către măsurile, investițiile legate de epidemia de coronavirus.

De aceea proiectele din acest an ne dau motive de bucurie privind reîntoarcerea la viața de dinainte de epidemie. Din bugetul pe anul 2021, am completat cu 100.000 lei suma la care pot apela organizațiile civice din domeniul cultelor, astfel suma totală fiind de 600.000 lei. Pentru organizațiile din domeniul social se asigură aceiași sumă ca și anul trecut, adică 800.000 lei. Organizațiile civice din domeniul cultural, respectiv sportiv, pot accesa câte 300.000 lei”- a informat Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc. Acesta a adăugat că suma accesibilă organizațiilor de tineret este de 100.000 lei, dar acestea urmează să fie aprobate printr-o hotărâre a Consiliului Județean.

Prin aceste proiecte Consiliul Județean Mureș sprijină realizarea a sute de inițiative civice, care sunt importante pentru comunitatea locală, totodată serviciile sociale prin care se asigură completarea carențelor din sistemul public reprezintă un sprijin enorm pentru grupurile vulnerabile.

Cei care se înscriu la proiecte trebuie să asigure cel puțin 10 la sută din suma totală a proiectului. O organizație poate accesa maximum 2 proiecte în aceeași categorie. Proiectele se depun până în data de 31 mai 2021 la registratura Consiliului Județean Mureș. Lista cu proiecte, cu formularele de completat și cu actele care se depun odată cu proiectul pot fi accesate pe pagina de internet a consiliului județean, www.cjmures.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*