Consiliul Concurenței: Preluarea Tufin Software Technologies de către Talon Midco 3 Limited nu prezintă riscuri sau amenințări din punct de vedere al securității naționale

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei a autorizat, din punct de vedere al securității securității naționale, tranzacția prin care Talon MidCo 3 Limited achiziționează majoritatea acțiunilor Tufin Software Technologies Ltd.

Talon MidCo 3 Limited este o companie tip holding, înființată în Marea Britanie, cu scopul realizării investiției și nu desfășoară activități economice. Firma este parte din grupul american Turn/River, care desfășoară investiții și achiziții în domeniul tehnologiei în state precum Olanda, Germania, România și Malta.

Tufin Software Technologies Ltd. din Israel are o filială în România, Tufin Software SRL, care desfășoară operațiuni de securitate și tehnologia informațiilor.

În urma tranzacției, Talon MidCo 3 Limited va deține aproximativ 95% din acțiunile Tufin Software Technologies Ltd și va avea drepturi de control asupra managementului  companiei.

Dacă, din punct de vedere al Legii concurenței (nr. 21/1996), Consiliul Concurenței autorizează tranzacțiile în care companiile implicate au cumulat o cifră de afaceri de 10 milioane de euro sau, individual, o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, pe teritoriul României, în cazul investițiilor străine directe din afara Uniunii Europene, autoritatea de concurență analizează tranzacțiile are au ca obiect anumite domenii de activitate (prevăzute la art. 2 din Hotărârea CSAT nr.73/2012) și a căror valoare depășește două milioane de euro.

În cazul în care operațiunea are un impact semnificativ asupra securității sau ordinii publice prin faptul că prezintă riscuri sau amenințări la adresa acestora, sunt analizate şi investiţiile străine directe care nu depăşesc pragul de 2.000.000 euro.

Conform analizelor și evaluărilor efectuate de către instituțiile cu competențe legale în domeniu, nu au fost descoperite elemente care ar putea determina sau favoriza riscuri și/sau amenințări la adresa securității naționale.

Decizia de autorizare va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*