Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Leabrook LTD devine unic acționar al Energobit Holding LTD

Bogdan Chirițoiu. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei analizează operațiunea prin care Leabrook Ltd devine unic acționar al companiei EnergoBit Holding Ltd. Anterior acestei tranzacții, EnergoBit Holding Ltd era controlată de Leabrook Ltd. și IHC SARL.

Practic, Leabrook Ltd. va controla indirect și entitățile deținute de către EnergoBit Holding Ltd, respectiv EnergoBit SA, care, la rândul său controlează societățile EnergoBit Control Systems S.R.L., EnergoBit Transformers S.R.L., Energolux Impex S.R.L., EnergoBit Tavrida S.R.L. și ELM Electromontaj Cluj S.A

Leabrook Ltd din Cipru este deținută de dl. Stefan Gadola, dl. Peter Pal, dl. Ioan Socea, și dl. Tudor Alexandru Socea, fondatorii grupului EnergoBit.

Activitatea grupului EnergoBit este axată pe antreprenoriat general, execuție, modernizare, mentenanță instalații electrice, în special, de medie și tensiune înaltă tensiune;  soluții pentru sisteme de monitorizare a consumului de energie, protecții prin relee şi sisteme SCADA („Supervisory Control And Data Acquisition” – Monitorizare, Control și Achiziții de Date); producția de posturi de transformare prefabricate medie/joasă tensiune, celule de medie tensiune de distribuție primară şi secundară, transformatoare de distribuție în ulei cu pierderi reduse şi ultrareduse, tablouri electrice (protecție, automatizare și SCADA, măsură).

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*