Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor farmacii de către Mini–Farm

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Mini-Farm S.R.L. intenționează să preia nouă farmacii, dintre care opt aparțin firmei Farmacia Elixirfarm Impex S.R.L. și una aparține companiei Farmacia Kogalniceanu S.R.L..

Mini-Farm S.R.L. este prezentă pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate. Compania deține un lanț de 100 de farmacii poziționate în zona de sud-est a țării și în București.

Farmaciile ce vor fi preluate activează, de asemenea, pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate. Cele nouă unități farmaceutice achiziționate sunt localizate în București.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că tranzacția notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*