„Caravana filmului românesc” poposește la Curtici, în perioada 20 – 22 august

Caravana filmului românesc. FOTO Pixabay.com

E vară, e caniculă… aşa că unde e mai bine decât la ştrand? Prin urmare, la Ștrandul Termal din Curtici iubitorii de filme sunt aşteptați trei seri la rând, în perioada 20 – 22 august, de la ora 22.00, la „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale”. Şi cu blonda din dotare, fatala Jojo!

Cu ea începem vineri, pe 20 august şi cu „Poker”, comedia semnată în 2010, de Sergiu Nicolaescu. Ce face blonda în film? Ca toate blondele, priveşte… detaşată, căci e amantă de senator, n-are griji. Se uită cum finanțatorul ei face totul ca să câştige cât mai mult din afacerile necurate, dar bine mascate, puse la cale cu prietenii lui la fel de respectabili. Numai că nici ei nu se lasă mai prejos: arhitectul cu buzunarele pline, chirurgul cu relații şi mafiotul descurcăreț țintesc şi ei la chinta roială. Şi cine câştigă, de fapt, la jocul de poker, care le-a devenit obicei încă de când chiuleau conştiincios de la şcoală?

Cine câştigă şi cine pierde în ziua de azi, când poți merge „Doar cu buletinul la Paris”?

Aflați (dacă nu ştiați) pe 21 august, din comedia regizată de Şerban Marinescu, care priveşte cu ochi necruțător realitatea de azi. Iluzii spulberate ale oamenilor oneşti, politicieni doar cu şcoala vieții, pensionari înfrânți de sărăcie, revoltați bine păziți de poliție. Şi sloganul: “La vremuri noi, tot noi!”. Cu mitocanii ajunşi la conducere, ce e de făcut? Păi… “s-o luăm de la capăt”. Fiindcă speranța moare ultima.

Crezi că devii omul securității şi apoi pleci când vrei tu? Drama „Cel ales”, scrisă şi regizată de Cristian Comeagă ne demonstrează că nu. Ai făcut pactul cu diavolul în tinerețe, ți-ai îndeplinit misiuni prin străinătate, ca agent de influență sau lichidator de oameni incomozi regimului comunist şi te-ai şi amestecat atât de bine cu vesticii, de crezi că eşti de-al lor? Greşit, brațul lung al securității te manevrează constant. Şi crezi că dacă a venit democrația ai scăpat? Nici vorbă, căci securitatea nu se predă. Ea se transformă.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber,  în limita locurilor disponibile!

Programul Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale,  la Ștrandul Termal din Curtici este următorul:

Vineri, 20 august, ora 22.00: POKER

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Horațiu Mălăele, Cătălina Grama – Jojo (comedie / 2010 / 112 min./ N15)

Sâmbătă, 21 august, ora 22.00: DOAR CU BULETINUL LA PARIS

Regia: Şerban Marinescu;Scenariul: Şerban Marinescu, Denis Dinulescu;

Cu: Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Răzvan Vasilescu, Florin Zamfirescu, Rodica Lazăr, Adrian Titieni

(comedie / 2015 / 98 min.)

Duminică, 22 august, ora 22.00: CEL ALES

Scenariul şi regia: Cristian Comeagă;

Cu: Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu, Olimpia Melinte

(drama / 2015 / 125 min.)

Scopul „Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat la a IX-a ediție, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile. „Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc în atenția spectatorilor, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi ale prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului tânăr și le aduce spectatorilor cinefili bucuria revederii marilor creații cinematografice românești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*