BizPLUS TV: Primarul din Călărași, Marius Dulce: “Nu poți să derulezi proiecte de investiții fără împrumuturi. Avem cheltuiți până acum mai puțin de 10% din banii împrumutați”

Marius Dulce, primarul din Călărași. FOTO Victor Radu

Este evident că orice proiect de investiții în administrația publică locală se face cu bani. Fie că sunt europeni sau provin din bugetul propriu al instituțiilor, banii pun investițiile în mișcare. Pentru orice autoritate a statului există la dispoziție însă și împrumuturile.

Prezent în emisiunea de la BizPLUS TV, primarul municipiului Călărași a spus că instituția pe care o conduce a contractat astfel de împrumuturi, în condițiile legii, și doar pentru proiecte concrete, documentate și avansate astfel pentru aprobare către autoritățile centrale. Marius Dulce a dat exemplul unor proiecte cu bani europeni, asupra cărora ar putea plana pericolul de a nu fi declarate eligibile și astfel obligația finanțării cade pe umerii primăriilor. Și pentru astfel de situații există bani împrumutați.

Dulce a menționat că, în prezent, municipalitatea din Călărași a cheltuit mai puțin de 10 procente din sumele împrumutate, tocmai pentru a avea disponibil buget și în cazul în care o alt sursă de finanțare pică. Potrivit primarului, administrația locală are un obiectiv al gradului de îndatorare de mai puțin de 14% până în 2024,  în condițiile în care legea finanțelor publice le permite autorităților locale să contracteze sume de până la 30% din bugetul propriu anual.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*