Banca Națională a României organizează expoziția Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I – 100 de ani de istorie militară

Sediul Băncii Naționale a României. FOTO Facebook
Sediul Băncii Naționale a României. FOTO Facebook

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național Regele Ferdinand I, instituție unică în peisajul cultural național, Muzeul BNR organizează, în perioada 7 decembrie 2023 – 31 mai 2024, expoziția temporară intitulată Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I  – 100 de ani de istorie militară.

Gândită ca o incursiune în istoria românilor în perioadele modernă și contemporană, în cadrul expoziției sunt surprinse cele mai importante momente ale devenirii și consacrării noastre ca națiune europeană. Astfel, prin intermediul uniformelor, decorațiilor, documentelor și obiectelor aduse în fața publicului, vizitatorii vor avea ocazia de a afla detalii despre Tudor Vladimirescu și revoluția de la 1821, revoluția de la 1848 și câțiva dintre conducătorii acesteia (Mihail Kogălniceanu, Avram Iancu, Christian Tell, Gheorghe Magheru), Unirea Principatelor și Alexandru Ioan Cuza, Războiul de Independență din anul 1877. Mareșalii Alexandru Averescu și Constantin Prezan ilustrează perioada Primului Război Mondial, alături de vitrina consacrată Eroului Necunoscut, de la a cărui glorificare s-au împlinit 100 de ani în această primăvară. Atenția publicului va fi, cu siguranță, captată și de exponatele dedicate familiei regale a României, dar și familiei Brătianu, de spectaculoasele drapele și stindarde militare, ca și de secțiunea dedicată sistemului național de decorații.

Expoziția poate fi vizitată în cadrul tururilor ghidate, organizate de luni până vineri, printr-o programare pe adresa muzeul@bnro.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*