Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Grecia din cauza furtunii Elias

Steagul Greciei. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că serviciul local de meteorologie (EMY) a emis un cod roșu pe fondul intensificării efectelor furtunii „Elias”, care va afecta parțial teritoriul acestei țări, în perioada 26 – 28 septembrie 2023. Fenomenele meteorologice, sub forma averselor de ploaie – însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, se vor manifesta după cum urmează:

– Miercuri, 27 septembrie 2023, sunt prognozate ploi abundente și furtuni în Marea Ionică, în centrul și sudul continentului (în Tesalia, Sterea și Peloponez), în Sporade, Evia, vestul Cretei și în vestul Insulelor Ciclade. Cele mai însemnate precipitații vor avea loc în prefecturile Karditsa, Fthiotida, în părțile de est ale prefecturii Magnesia, în Sporade și în nordul Evia;

– Joi, 28 septembrie 2023, sunt prognozate ploi abundente și furtuni în prima parte a zilei, în Insulele Sporade, Magnezia, nordul Eviei și părțile de nord-est ale Sterei. Treptat fenomenele vor slăbi în intensitate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*