APS Credit Fund Sicav a strâns peste 30 de milioane de euro de la investitori

Martin Machoň. FOTO June Communications

În prima perioadă de subscriere, investitorii au injectat peste 30 de milioane de euro în APS Credit Fund Sicav. Fondul, care se concentrează pe investiții în așa-numitele tranzacții cu datorii aflate în dificultate, este de așteptat să aducă un randament mediu anual de 12%. Grupul APS a identificat deja oportunități de investiții în valoare totală de 8 milioane de euro pentru fond și o parte substanțială a acestora se află în situații de dificultate în România.

APS Credit Fund se concentrează pe creanțele corporative mari garantate cu active imobiliare. Garanțiile tipice pot fi centre logistice, hoteluri, clădiri de birouri și rezidențiale, și terenuri.

„Investitorii văd în mod clar sensul în strategia noastră și au încredere în noi”, spune Martin Machoň, CEO al APS. „Suntem mulțumiți de suma strânsă, care este de peste 30 de milioane de euro, și chiar și colegii noștri din industrie consideră că acest efort de strângere de fonduri este unul dintre cele mai de succes din ultimii ani”, adaugă Martin Machoň.

Strategia de investiții a fondului reflectă situația economică actuală a companiilor și a consumatorilor, care sunt puternic afectați de consecințele pandemiei de coronavirus, ce a lipsit multe companii de fluxuri de numerar și le-a înghețat proiectele.

„Fondul a reușit să strângă mult mai mult capital decât am planificat în prima perioadă de subscriere. Criza actuală prezintă oportunități unice de investiții. Guvernele au relaxat moratoriile impuse rambursărilor de împrumuturi. Piețele se compensează treptat, ceea ce înseamnă că portofoliile interesante cu datorii aflate în dificultate și activele imobiliare sunt disponibile”, comentează Alena Bobaru, Country manager al APS România.

APS Group este un partener de încredere al principalelor instituții financiare, fonduri de investiții și investitori privați din lume. Are aproape 600 de angajați în 15 țări. În total, gestionează 99 de portofolii cu o valoare nominală de 9,9 miliarde EUR. APS Group are o experiență vastă în investiții complexe pe piețele Europei Centrale, de Sud și de Sud-Est. Ca rezultat, APS Credit Fund oferă o rentabilitate țintă ridicată a investiției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*