Adrian Câciu: “Îmi doresc diversificarea operațiunilor, în special, în sectorul privat”

Adrian Câciu. FOTO Facebook Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a discutat miercuri, 23 februarie 2022, cu delegația Bãncii Europene de Investiții condusã de vicepreședintele Christian Kettel Thomsen, despre sprijinul acordat României pentru construirea celor trei spitale regionale de urgențã, Iași, Craiova și Cluj.
Totodatã, delegația BEI a prezentat rezultatele Grupului în România, în anul 2021, precum și prioritãțile pentru anul 2022, inclusiv progresul în ceea ce privește cele patru instrumente financiare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliențã (PNRR), în valoare de 1,2 miliarde de euro, ceea ce reprezintã 95,8% din suma totalã.

“În calitate de ministru al Finanțelor, precum și de Guvernator pentru România la BEI, îmi doresc diversificarea operațiunilor, în special, în sectorul privat. România nu-și mai permite întârzieri, de aceea încurajez continuarea dialogului tehnic între echipele noastre, pentru identificarea obiectivelor de investiții, precum și necesarul de finanțare al acestora”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Banca Europeanã de Investiții susține proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regionalã, consolideazã competitivitatea economicã și îmbunãtãțesc nivelul de trai.
Împrumuturile acordate României din 1991 pânã în prezent sunt în valoare de peste 16 miliarde euro.
O componentã importantã a activitãții Bãncii Europene de Investiții în România o reprezintã asistența tehnicã acordatã atât sectorului public, cât și privat, banca dispunând de o serie de instrumente dedicate în acest scop: Platforma europeanã de consiliere în materie de investiții/ EIAH (European Investment Advisory Hub) în viitor InvestEU Advisory Hub, serviciile JASPERS, precum și asistențã tehnicã bilateralã finanþatã din fonduri europene structurale și de investiții, începând cu CFM 2007-2013.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*