ADI Dobrogea a semnat un protocol de colaborare cu Banca Mondială

Protocol de colaborare. FOTO Pixabay.com

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” și Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), în colaborare cu Banca Mondială, au semnat un protocol de colaborare, prin intermediul căruia ADI Dobrogea va beneficia de asistență în achiziții, pe parcusul procedurilor privind atribuirea  contractelor de concesiune  pentru activitățile  serviciului de salubrizare  în Județul Constanța.

Documentațiile de atribuire și strategiile de contractare, elaborate și finalizate de către ADI Dobrogea, vor fi analizate de către experții Băncii Mondiale, în scopul evaluării conformității acestora cu  legislația din domeniul achizițiilor publice și cu abordarea operațională, promovată prin intermediul Ghidului Achiziţiilor Publice. Pin această colaborare, personalul aparatului tehnic al ADI Dobrogea va beneficia de suport în planificarea și derularea achizițiilor și de îndrumare, pe parcursul etapei de evaluare, semnare și implementare a contractelor de concesiune, pentru activitățile serviciului de salubrizare în județul Constanța.

Agenția Națională pentru Achiziții Publice derulează în prezent un proiect finanțat din fonduri europene, ce are drept scop continuarea implementării Strategiei Naționale pentru Achiziții Publice, adoptată în anul 2015. Unul dintre obiectivele principale ale proiectului constă în consolidarea capacității Autorităților Contractante, prin sprijinirea lor, în vederea îmbunătățirii proceselor de achiziții publice. Sprijinul oferit va contribui la optimizarea proceselor de achiziții interne și creșterea capacității profesioniștilor din domeniul achizițiilor publice. Acest lucru va asigura, de asemenea, aplicarea unitară a instrumentelor operaționale, a metodologiilor și modelelor de documente, precum și coerența practicilor și înțelegerea comună a aspectelor procedurale.

Până la această dată, 51  dintre cele 63 de localități membre ale ADI Dobrogea au adoptat hotărâri ale consiliilor locale, prin care au avizat documentația de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor în județul Constanța. Pentru ca ADI Dobrogea să poată delega, prin licitație publică deschisă, gestiunea serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor în județul Constanța, este nevoie ca toate UAT-urile membre ale asociației să avizeze documentația de atribuire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*