A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Apărarea complexă a localităților situate în Delta Dunării pentru minimizarea riscului inundațiilor asupra vieții, județul Tulcea”

FOTO Apele Române

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în parteneriat cu Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, anunță lansarea proiectului  „Apărarea complexă a localităților situate în Delta Dunării pentru minimizarea riscului inundațiilor asupra vieții, județul Tulcea”-  Cod MySMIS 2014+ 155720.

Proiectul a fost propus spre promovare în cadrul POIM – Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, a prevenirii şi a gestionării riscurilor, Obiectivul Specific 5.1 – Reducerea efectelor şi a pagubelor asupra populaţiei cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundaţii şi eroziune costieră care vizează promovarea acțiunilor orientate spre prevenirea principalelor riscuri accentuate de manifestările schimbărilor climatice, îndeosebi inundații și eroziune costieră, în vederea evitării pagubelor economice și pierderii de vieți omenești, precum și a conformării cu cerințele directivelor din sector.

Obiectivul general constă în: reducerea riscului de producere a dezastrelor naturale cu efect asupra populației, a bunurilor materiale și obiectivelor social – economice, reducerea riscului la inundații asociat schimbărilor climatice, reducerea efectelor datorită undelor de viitură pe Dunare, și a pagubelor cu efect asupra populației, a bunurilor materiale și obiectivelor  social – economice, protecția și îmbunătățirea calității mediului și a standardelor de viață.

Obiectivele specifice constau în:

Reducerea efectelor datorită precipitațiilor și infiltrațiilor în intravilanul localităților prin reabilitarea stațiilor de pompare și a sistemelor de canale de desecare;

Apărarea împotriva inundațiilor a localităților Ilganii de Sus și Vulturu prin  realizarea de lucrări de închidere a liniei de apărare existente pentru protejarea incintelor localităților.

Lucrările constructive ale prezentului proiect au fost structurate în trei obiecte de investitie, respectiv:

Obiectul 1 – Reabilitarea și modernizarea stațiilor de evacuare a excesului de apă din intravilanul localităților Periprava, Sulina, Letea, Pardina, Crișan, Sfântu Gheorghe, Gorgova, Mila 23, din Delta Dunării, provenit din precipitații și infitrații, ce include:

reabilitarea a 9 stații de pompare existente din Delta Dunării ;

Obiectul  2 – Apărare împotriva inundațiilor a localității Vulturu, comuna Maliuc, județul Tulcea, ce include :

două stații de pompare

închidere linie de apărare localitatea Vulturu cu o lungime de 9.465,00 m;

Obiectul  3 – Apărare împotriva inundațiilor a localității Ilganii de Sus, comuna Maliuc, județul Tulcea – ce include :

stație de pompare

închidere linie de apărare localitatea Ilganii de Sus cu o lungime de 3.790,00 m.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 56.828.237,79 de lei (85% Fondul de coeziune și 15% Bugetul de stat).

Data estimată de finalizare este: 30.11.2023.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*