Xiaomi lansează primul său festival de film cu scurtmetrajul “One Billion Views”

Xiaomi lansează primul său festival de film cu scurtmetrajul “One Billion Views”. FOTO Xiaomi

Xiaomi a anunțat lansarea celui mai nou scurtmetraj, “One Billion Views”. Acest film îl are ca personaj principal pe influencerul tech Arun Maini, cunoscut și sub numele de “MrWhoseTheBoss”. Acest lucru marchează momentul în care Xiaomi demarează primul său festival de film anual, care începe marți, 31 august, cu tema “The New Normal” (Noua normalitate) pe fondul pandemiei.

În “One Billion Views”, Arun își prezintă călătoria de zece ani, perioadă în care a devenit unul dintre cei mai mari influenceri pe zona de tech, și povestește cum a ajuns la peste un milliard de vizualizări pe canalul său de YouTube.

În acord cu tema festivalului, “The New Normal”, Arun discută despre mediul de dezvoltare al creatorului de conținut – de la începuturile sale greoaie și provocările pe care le-a întâmpinat în realizarea conținutului video, până la momentul în care se află acum, în plin progres tehnologic al telefoanelor inteligente care permit oricărui utilizator să creeze și să arate lumii conținutul surprins pe dispozitivele sale mai ușor ca oricând.

“Dacă mi-ați fi spus la început că aici aș fi ajuns peste 10 ani, aș fi râs în hohote. Multe lucruri s-au schimbat de când am început și includ aici și pandemia. În ciuda tuturor piedicilor, unul dintre lucrurile pozitive a fost renașterea creatorilor de conținut, care a devenit posibilă nu doar pentru că oamenii au stat acasă, ci și datorită ușurinței de a produce conținut cu ajutorul telefonului din buzunar”, a povestit Arun.

Pentru a demonstra cât de ușoară și accesibilă a devenit crearea de conținut, întregul scurtmetraj a fost filmat cu un Xiaomi Mi 11 Ultra* – flagshipul care a revoluționat fotografia și videografia în rândul telefoanelor inteligente prin debutul senzorului de cameră GN2.

Arun a adăugat: “Cred cu tărie că fotografia și videografia computerizate pe care începem să le vedem pe telefoane vor fi viitorul filmului. Nimic nu poate depăși confortul, portabilitatea sau conectivitatea unui smartphone”.

Pentru a surprinde această poveste unică, “One Billion Views”, regizorul Mike Harvey a decis să folosească un stil de filmare continuu, pentru a scoate în evidență mobilitatea fără egal a filmării de pe un telefon inteligent.

“O parte a obiectivului nostru din acest film a fost să-i inspirăm pe viitorii cineaști”, a spus regizorul Mike Harvey. “Mi-am dorit să creez ceva la care nu te-ai fi așteptat vreodată să fie filmat cu un telefon, să demonstrez că în prezent nu există limite în privința producerii de filme pe mobil. Această abordare a fost o provocare tehnică pentru că era nevoie ca mai multe elemente diferite să funcționeze perfect împreună, dar cred că a dat roade”.  

“One Billion Views” este doar o mică parte din ceea ce reprezintă primul Festival de Film Xiaomi din istorie. Vă invităm să rămâneți pe canalele globale de social media ale Xiaomi pentru livestream-ul Festivalului de Film Xiaomi, pe 31 august, ora 15:00.

Lansat în 2019, Xiaomi Studios a fost întotdeauna un proiect destinat creatorilor de conținut prin care aceștia să își împărtășească poveștile cu întreaga lume. Steven Senshan, șeful Xiaomi Studios, a comentat:

“Când am lansat Xiaomi Studios, ne-am propus nu doar să creăm filme uimitoare realizate cu smartphone-urile Xiaomi, ci am vrut să facem o platformă globală prin intermediul căreia creatorii din întreaga lume să își arate talentul cu ajutorul telefoanelor Xiaomi. Festivalul de Film Xiaomi este punctul culminant al tuturor acestor eforturi, este un eveniment major ce le oferă șansa tuturor cineaștilor, aflați în stagii diferite ale carierei lor, să urce pe o scenă globală în fiecare an, să se strângă într-un singur loc și să arate întregii lumi creativitatea lor”. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*