VIDEO Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, control inopinat pe litoral de 1 Mai. “Am găsit munți de deșeuri și materiale de construcții părăsite pe terenuri”

Octavian Berceanu, Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu. FOTO BizPLUS
Octavian Berceanu, Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu. FOTO BizPLUS

Noul șef al Gărzii Naționale de Mediu a ales să facă prima vizită a sa în teren pe litoral. Momentul a coincis cu minivacanța de 1 Mai. Octavian Berceanu a luat litoralul de la nord la sud și s-a declarat deranjat de modul în care autoritățile locale își fac treaba. Totodată, în vizorul inspectorilor de la Garda de Mediu au intrat mai mulți dezvoltatori imobiliari care au confundat terenurile de lângă plajă cu o groapă de gunoi.

Octavian Berceanu este un fost activist de mediu. Ajuns în poziția care îi oferă toate pârghiile legale, acesta a decis să ia la pas litoralul și să se convingă că administratorii de afaceri de pe litoral respectă prevederile în materie de mediu.

Prima sa oprire a fost în zona Mamaia Nord – Năvodari.

“La televizor, ca telespectator am văzut timp de 20 ani cum autoritățile au venit pe malul mării, au dat indicații, au plecat și lucrurile au rămas la fel. În lunile următoare vom fi permanent pe litoral să sancționăm orice fapte cu caracter contravențional sau infracțional ce țin de mediu.

Cu tristețe spun că am găsit foarte multe gunoaie, deșeuri, conglomerate de materiale de construcții puse peste deșeuri, pe terenuri, dezvoltări imobiliare în expansiune cu munți de deșeuri lângă și multă mizerie. Vom face controale săptămânal și încercăm să remediem, să punem presiune pe autoritatea locală și pe instituțiile care ar trebui să curețe litoralul românesc”, a declarat Octavian Berceanu. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*