VIDEO Primarul din Călărași, Marius Dulce, anunță prioritățile pentru 2022: reabilitarea infrastructurii rutiere, crearea de noi locuri de joacă și modernizarea unor terenuri de sport

Primarul Marius Dulce. FOTO Adrian Boioglu

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat că pe lista de priorități se află modernizarea infrastructurii rutiere, reabilitarea parcărilor, dar și crearea de noi locuri de joacă și modernizarea unor terenuri de sport.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local de miercuri, 9 februarie, se află și Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2022.

Potrivit primarului Marius Dulce, bugetul a fost structurat de așa manieră încât să fie acoperite toate cerințele cetățenilor din Călărași.

„Și în acest an pe lista de priorități figurează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere în alte zone decât cele în care vom implementa proiectele mari cu finanțare europeană în așa fel încât să nu creăm un deranj foarte mare în rândul călărășenilor, precum și amenajările/ reabilitările de parcări de reședință întrucât avem solicitări numeroase din partea cetățenilor. Nu în ultimul rând, intenționăm să continuăm investițiile privind crearea de noi locuri de joacă pentru copii precum și modernizarea unor terenuri de sport. Sunt obiective fezabile, necesare, finanțabile integral de la bugetul local”, a declarat Marius Dulce.

El a precizat că își dorește ca și 2022 să fie un an de referință în privința investițiilor preconizate.

“Ne străduim să menţinem ritmul de lucru din 2021. Ne bazăm şi în acest an pe colaborarea cu Serviciul Public Pavaje Spaţii Verzi. Cu ajutorul colegilor mei am realizat multe lucruri frumoase anul trecut. Suntem interesaţi să lucrăm cu serviciul propriu întrucât cheltuielile sunt mai mici. Avem planul de lucru stabilit, ştim ce avem de făcut. Nădăjduim că 2022 va fi, într-adevăr, un an de referinţă pentru municipalitate în ceea ce priveşte investiţiile preconizate a se realiza”, a anunțat primarul din Călărași.

Bugetul propriu de venituri şi cheltuieli al municipiului Călăraşi pe anul 2022 este în sumă de 163.660.000 lei, din care :

Secţiunea de Funcţionare: 153.701.000 lei.

Secţiunea de Dezvoltare: 9.959.000 lei.

După includerea excedentului bugetar rezultat la finele anului 2021, în cuantum de 5.749.000 lei, bugetul propriu al municipiului Călăraşi pe anul 2022 este de 169.409.000 lei.

Veniturile proprii estimate pentru acest an sunt în valoare de 55.500.000 lei

Programul investiţiilor publice pe anul 2022 este de 38.824.000 lei, finanţat după cum urmează :

Din bugetul local (venituri proprii): 9.959.000 lei.

Din excedentul bugetar al anului 2021: 5.749.000 lei.

Diferenţa de 23.116.000 lei din împrumuturile contractate la CEC Bank (3.116.000 lei), respectiv Unicredit (20.000.000 lei).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*