VIDEO Marius Dulce, primarul municipiului Călărași: „Călărașiul are nevoie de modernizare și dacă cetățenii din urbea noastră doresc, eu voi candida în continuare, pentru că avem proiecte de făcut și vrem să demonstrăm cetățenilor că merităm să fim aici, alături de ei”

Marius Dulce, primarul din Călărași. FOTO Liliana Boioglu

Iarna bate la ușă, însă temperaturile neașteptat de ridicate, chiar și când s-a intrat bine în ultima lună de toamnă, încurajează administrațiile locale să încerce accelerarea lucrărilor la proiectele de investiții și infrastructură pe care le au în derulare.

În municipiul Călărași, lucrările de reabilitare și modernizare a celei mai importante artere din localitate, strada București, demarate în urmă cu un an, se apropie de finalizare. Șantierul este vizitat aproape zilnic de către primarul municipiului, Marius Dulce, pe care l-am abordat pentru a afla în ce stadiu se află lucrările.

„Suntem prezenți în fiecare zi după constructor, adunăm și nemulțumirile cetățenilor acolo unde lucrurile se mișcă mai încet, pentru că este clar că se crează un disconfort. La un moment dat au început foarte rapid, se pare că se grăbesc, dar totuși e un lucru haotic, iar noi încercăm să reglăm aceste lucruri, pentru că nu vrem să deranjăm prea mult. Avem zone în care deja s-a decopertat și se stă destul de mult cu ele decopertate și deja suntem în luna noiembrie și nu vrem să riscăm.

Trebuie să facem lucrurile să fie funcționale, să nu rămână trotuare decopertate, să nu se întârzie. Asfaltăm, întradevăr, am discutat cu antreprenerol care ne-a spus că ei trag foarte tare ca să asfalteze și să putem da drumul la circulație, este un lucru îmbucurător, dar avem nevoie și de trotuare. Ne îngreunează și faptul că băgăm și tubulatura pentru fibra optică, însă trebuie să profităm de timpul acesta bun, care ține cu noi, și să facem lucrurile cât mai rapid și bune”, a declarat, pentru CLnews, primarul Marius Dulce.

Conform ultimelor estimări, deși s-ar fi dorit finalizarea lucrărilor până la finele acestui an, lucrările vor fi încheiate până în luna aprilie a anului viitor.

„Cel mai important lucru este că se face, iar eu estimez că undeva în luna aprilie se vor încheia lucrările pe strada București. Din estimările noastre, până la finele anului vom ajunge la 80 la sută realizat, mai rămâne 20 la sută, dar acest lucru nu ne deranjează, pentru că deja am făcut cerere de fazare pe exercițiul bugetar viitor și nu ne afectează bugetul”, a declarat Marius Dulce, într-o conferință de presă susținută joi, la sediul PSD Călărași.

În privința celorlalte proiecte aflate în derulare, primarul dă asigurări că în ciuda unor probleme în accesarea fondurilor europene și guvernamentale, există continuitate în finanțare.

„Proiectele pe finanțare europeană, vorbind de Programul Operațional Regional (POR) și Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), nu sunt afectate. În schimb, probabil cineva a uitat o virgulă acolo și suntem afectați, vorbesc de fondurile pe care noi ne străduim să le accesăm prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și nu numai. Începem să pregătim POR-ul următor, 2021-2027, și ne-au cam restricționat în ceea ce privește consultanțele, studiile de fezabilitate, documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții…

Trebuie să găsim modalitatea și am văzut în legislație că ne dă voie să facem memorandum-uri la Ministerul Finanțelor Publice și lucrăm la acestea pentru că vreau să obținem finanțările. Noi avem alocate 43 de milioane prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și dorim să meargă finanțarea în continuare și să nu apară blocaje. Mergem mai departe, să vedem ce facem cu aceste memorandum-uri și să putem debloca finanțările. În acest moment nu sunt blocate, dar nu știm ce se întâmplă pe viitor”, a explicat Marius Dulce.

În calitate de președinte al organizației municipale a PSD, Marius Dulce și-a reconfirmat dorința de a candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Călărași, astfel încât să poată duce la bun sfârșit proiectele aflate în derulare și care vor transforma Călărașiul într-un municipiu modern.

„Bineînțeles, vedeți că avem atîtea proiecte de dus mai departe și dacă cetățenii din urbea noastră mă doresc, eu voi candida în continuare, pentru că avem proiecte de făcut, Călărașiul are nevoie de modernizare. Noi deja am intrat în linie dreaptă, pentru că trebuie să strângem rândurile ca și partid politic, membrii noștri să simtă că deja începem să lucrăm pentru alegerile viitoare, iar în perioada următoare voi avea întâlniri cu cetățenii din fiecare secție de votare, cu membrii noștri, să vedem ce am făcut, ce mai trebuie să facem ca să corectăm până la primele alegeri, europarlamentarele, care bănuiesc că vor fi la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, anul viitor. Ne dorim să scoatem un scor bun și să demonstrăm cetățenilor că merităm să fim aici, alături de ei”, a punctat social-democratul.  

În urma sondajelor de opinie efectuate luna trecută, pe plan local și județean, social-democrații au motive de optimism în obținerea unui scor favorabil la alegerile de anul viitor, astfel încât tandemul Vasile Iliuță – Marius Dulce să obțină noi mandate la conducerea Consiliului Județean, respectiv a Primăriei Călărași.

„Rezultatele sondajelor sunt mulțumitoare din punctul meu de vedere, dar despre aceste lucruri vă poate vorbi domnul președinte Vasile Iliuță, dânsul a analizat și a făcut sondajul. Am convingerea că putem câștiga alegerile cu scorul propus, de peste 50 plus 1 la sută. Am plecat la drum împreună și este normal să mergem împreună, Marius Dulce și Vasile Iliuță, pentru că avem un program și un proiect la care am plecat împreună la drum și se pare că dă roade”, a mai spus Marius Dulce.  

În privința coaliției aflate la guvernare, PSD – PNL, primarul călărășean consideră că social-democrații ar trebui să meargă pe liste proprii, o eventuală alianță la nivel guvernamental urmând a fi avută în vedere după alegeri, în funcție de rezultatele obținute.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*