Trenduri Google Maps: cele mai căutate obiective, ore de vârf și ponturi de călătorie

Google Maps

Luna decembrie și sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie, așa că Google Maps a analizat câteva trenduri care pot fi utile în petrecerea timpului liber, a vacanțelor sau pentru a evita aglomerațiile.

Google s-a uitat care au fost cele mai căutate obiective culturale pe Google Maps în anul 2021, atât din București, cât și în întreaga țară. Castelul Bran, Peleșul și Castelul Corvinilor sunt locurile din România care au atras cele mai multe căutări pe Google Maps. La nivelul Capitalei, cel mai căutate repere culturale au fost Ateneul, Muzeul de Istorie și Muzeul Antipa. În România, obiectivele culturale cu cele mai mari note pe Google Maps sunt, în ordine: Colecția Țiriac, Ateneul Român și Teatrul Național București.

La nivelul întregii Europe, Muzeul Luvru din Paris și British Museum din Londra au fost obiectivele cele mai populare în căutări pe Google Maps în 2021. Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute repere turistice din Europa, fiind în top 20 obiective culturale și turistice cu cele mai multe recenzii pe Google Maps.

Cele mai căutate obiective culturale pe Google Maps

(interval 01.01.2021 – 19.10.2021)

București România Europa
Ateneul Român Castelul Bran Muzeul Luvru (FR)
Muzeul Național de Istorie a României Bucureşti Castelul Peleș The British Museum (GB)
Muzeul Antipa Castelul Corvinilor Natural History Museum (GB)
Muzeul Național de Artă Castelul de Lut, Valea Zânelor Arcul de Triumf (FR)
Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” Castelul Cantacuzino Palatul Versailles (FR)
Palatul Cotroceni Delfinariul din Constanța Muzeul Prado (ES)
Muzeul Național de Artă Contemporană al României Ateneul Român Centrul Pompidou (FR)
Casa Ceaușescu Muzeul Național de Istorie a României Bucureşti Muzeul d’Orsay (FR)
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi Muzeul Antipa Galeriile Tate (GB)
Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I” Muzeul Național de Artă Muzeul Victoria and Albert (GB)

Când sunt aglomerate cele mai populare locuri din oraș

În special în perioada sărbătorilor și mini-vacanțelor, locuri precum magazine sau restaurante tind să devină aglomerate. Unii vor să evite aglomerația – cum ar fi în magazine sau mijloace de transport, alteori oamenii caută momentele când este cea mai multă lume, cum ar fi în baruri. Pentru a afla informații despre gradul de ocupare al unui loc de pe Google Maps, trebuie doar să accesezi locul respectiv și să faci scroll până la secțiunea „Ore de vârf”, unde sunt afișate aceste informații, pe zile ale săptămânii și intervale orare. Google a lansat instrumentul „Area Busyness”, care arată gradul de aglomerare în diferite părți ale orașului. Poți astfel să eviți aglomerația sezonieră din jurul unor locuri precum patinoarul sau târgul de Crăciun.

Iată care sunt orele de vârf pentru câteva tipuri de afaceri, potrivit datelor Google Maps din toamna lui 2021:

 

  București România
Baruri Vineri 21.00 / 22.00 Vineri 20.00 / 21.00
Sâmbătă 20.00 / 21.00 Sâmbătă 21.00 / 22.00
Miercuri 20.00 Duminică 19.00 / 20.00
Restaurante Sâmbătă 20.00 Sâmbătă 20.00 / 21.00
Duminică 15.00 / 19.00 Duminică 20.00 / 19.00 / 14.00 / 15.00
Joi 20.00 Joi 13.00
Magazine / Malluri Sâmbătă 11.00 Sâmbătă 11.00
Duminică 13.00 / 12.00 Joi 11.00 / 12.00
Joi 11.00 / 12.00 Duminică 13.00
Oficii poștale Luni 10.00 / 11.00 / 12.00 / 16.00 Luni 10.00 / 11.00
Marți 11.00 / 12.00 Marți 10.00 / 11.00
Joi 11.00 / 14.00 Joi 11.00

 

Top cele mai aglomerate linii de transport în comun din România, conform datelor Google Maps pe 2021:

 

Traseu Oraș
Saturn – Bd. Gării – Rulmentul Brașov
Gara – B-dul Lăpușneanu – Mamaia Constanța
101 București
Gara Brașov – Livada Poștei Constanța
Str. Unirii – Polus Center Iași
R434 București – Ilfov
783 București – Ilfov
76 București
102 București
104 București

Iată și câteva sfaturi pentru călătoriile de sărbători:

Cum să te orientezi mai bine: Dacă te plimbi pe jos într-un loc nou – cartier, oraș, etc, folosește funcția Live View din Google Maps pentru a te orienta cu ajutorul realității augmentate și săgeților suprapuse direct pe imaginile din jur.

Întâlnește-te mai ușor cu un prieten: În primul rând, împărtășiți-vă locația pe Google Maps: meniul dreapta sus din ecranul principal al Google Maps, iar acolo opțiunea „Afișarea locației”. Atinge imaginea „iconița” prietenului tău pe hartă, iar apoi accesează Live View pentru a vedea cât de departe ești de el. Urmează săgețile și indicațiile pentru a vă întâlni.

Află când e cea mai bună oră la care să pleci: În modul Navigare al Google Maps există opțiunea de a seta ora de plecare sau de sosire. Astfel poți să eviți (sau măcar să încerci!) să eviți aglomerația de sărbători de pe drumuri, care, de multe ori, poate fi greu de prevăzut.

Adaugă mai multe opriri: Un singur drum, mai multe destinații. De sărbători e nevoie să te mai oprești în drum să mai cumperi una-alta. Adaugă opriri pe traseu, din modul Navigație. Google Maps va calcula cel mai rapid drum către destinația finală, luând în calcul și locurile în care ai spus că trebuie să te oprești

Vezi cât de dificil va fi drumul pe jos: La indicațiile de orientare pentru mersul pe jos, Google Maps îți spune și diferența de nivel pe drum. Foarte util dacă mergi de sărbători într-un oraș cu coline, mai ales dacă ai de cărat la deal bagaje. Distanța aceea de doar câteva sute de metri te poate păcăli în astfel de situații.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*