tbi bank obține primul rating de la Moody’s: Baa3 pentru riscul de contrapartidă și Ba2 pentru depozite

Lukas Tursa. FOTO Goya PR

tbi bank, una dintre cele mai importante bănci de tip challenger din Europa de Sud-Est, care operează în România, Bulgaria, Grecia, Germania și Lituania, a primit din partea Moody’s Investors Service (Moody’s) un rating de investiții, respectiv Baa3, pentru riscul de contrapartidă, și un rating Ba2/NP pentru depozitele pe termen lung și scurt.

În același timp, agenția de rating a atribuit evaluări Baa3(cr)/P-3(cr) pentru riscul de contrapartidă (Counterparty Risk – CR) pe termen lung și scurt și un rating ba3 pentru o evaluare de bază a creditelor (Baseline Credit Assessment – BCA).

Potrivit Moody’s – “raportul dintre capitalurile proprii tangibile și activele ponderate în funcție de risc se situa la 27,0% la sfârșitul anului 2022, suficient pentru a absorbi pierderi neașteptate și considerabile. Banca beneficiază, de asemenea, de o capacitate puternică de a genera capital pe plan intern și de retenție a profiturilor, care echilibrează obiectivele ambițioase de creștere și accesul mai limitat la capital în comparație cu băncile listate la bursă”.

De asemenea, agenția afirmă în raportul său că perspectiva stabilă a ratingurilor pentru depozitele pe termen lung reflectă așteptările sale că rezultatele și profilul financiar al băncii vor rămâne în general stabile.

„Suntem mândri să primim un rating de la o agenție de renume mondial precum Moody’s, care reflectă profitabilitatea noastră puternică, baza sigură de depozite și perspectiva unei creșteri stabile. Această evaluare ne consolidează și mai mult poziția de instituție financiară solidă și de încredere și întărește angajamentul nostru de a continua să oferim soluții inovatoare de creditare și de economisire pentru clienții noștri de pe toate piețele”, a spus Lukas Tursa, Executive Director, Funding.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*