Studiu E.ON: Mai mult de 50% dintre românii care locuiesc la case sunt interesați să achiziționeze un sistem fotovoltaic anul acesta de la un furnizor de energie

FOTO E ON

Perspectiva de a deveni independenți energetic este tot mai tentantă pentru români. Un studiu realizat de E.ON pe un eșantion reprezentativ la nivel național arată că interesul de a deveni prosumatori a crescut puternic printre proprietarii de locuințe individuale (case). Astfel, peste 50% dintre aceștia au declarat că intenționează să achiziționeze un sistem fotovoltaic de la un furnizor de energie în cursul acestui an, marcând o creștere de peste 8% față de anul 2021.

Interesul în creștere continuă pentru sisteme fotovoltaice se explică și prin faptul că pornim de la un nivel destul de scăzut de dotare cu astfel de sisteme, doar 3% dintre românii care locuiesc la casă declarând că au deja montate panouri fotovoltaice.

Totodată, rezultatele mai relevă că 28% dintre români știu că pot să achiziționeze sisteme de panouri fotovoltaice de la furnizorul lor de energie.

Trendul puternic de creștere privind achiziția de instalații de generare a energiei din surse regenerabile este confirmat și de datele privind vânzările soluției E.ON Solar Home, lansată pe piață de companie în luna iulie 2020. Astfel, cererea pentru acest pachet a crescut de 10 ori anul trecut față de 2021, compania instalând și predând la cheie clienților peste 650 de centrale fotovoltaice, ceea ce înseamnă o cadență de aproape 2 pe zi.

În intervalul ianuarie-mai 2023 cererea a continuat să crească, fiind consemnat un avans de 65% față de aceeași perioadă a anului trecut, E.ON instalând aproape 300 de sisteme fotovoltaice pentru clienții din segmentul rezidențial, circa 3 pe zi lucrătoare. În total, de la lansarea soluției, E.ON a instalat la clienții casnici peste 1.000 de sisteme fotovoltaice.

În topul motivelor pentru care românii achiziționează soluția companiei se regăsesc posibilitatea plății în rate lunare pe termen de până la 7 ani, garanția echipamentelor de 15 ani, serviciile ante și post vânzare, opțiunile extra cum ar fi soluția de stocare a energiei cu baterii, rapiditatea instalării și nu în ultimul rând posibilitatea recuperării investiției în 3-5 ani, în funcție de puterea instalată a sistemului fotovoltaic.

De asemenea, perspectiva unor economii importante este și ea un important factor luat în calcul. De exemplu, un sistem PV de 5 kW care produce circa 6.300 de kWh pe an poate salva 8.500 de lei, reprezentând contravaloarea energiei pe care nu o consumi din rețea, ci o produci.

O noutate pentru cei care au dosarele aprobate pentru subvenția de 20.000 de lei de la AFM prin programul Casa Verde Fotovoltaice este că, începând cu luna iunie a.c., pot achiziționa și instala cu E.ON Energie România sisteme fotovoltaice între 3 kWh și 50 kWh. Garanția pentru panouri este de 15 ani, iar cea pentru invertor de 10 ani. Contribuția proprie se poate achita integral sau în rate. În plus, pentru sistemele de peste 3 kWh sunt oferite opțiuni de finanțare prin partenerii E.ON, după montaj. Mai mult, fiecare kW putere instalat îți aduce o lună fără plata facturii de electricitate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*