Storia lansează noi instrumente pentru eficientizarea activității agenților imobiliari și pentru a ușura procesul de cumpărare a unei locuințe

FOTO The Practice PR

Menținerea puterii de cumpărare și a cererii cumpărătorului pe piața imobiliară, în contextul în care procesul de creditare s-a scumpit foarte mult, precum și faptul că locuințele noi au parte de costuri de construcție tot mai mari, se înscriu în lista provocărilor cu care se va confrunta domeniul real-estate în anul următor. În același timp, faptul că meseria de agent imobiliar este nereglementată, iar interacțiunea cu potențialii cumpărători sau chiriași este tot mai dificilă, îngreunează foarte mult activitatea jucătorilor din industrie.

Tocmai de aceea, Storia.ro, platforma imobiliară cu cele mai multe anunțuri din piață, a demarat, de-a lungul timpului, o serie de cercetări și studii prin care a încercat să găsească soluții pentru eficientizarea activității agenților imobiliari, dar și pentru a ușura procesul de cumpărare a unei locuințe.

Potrivit unui studiu realizat anul acesta de Storia.ro, realitatea pieței agenților imobiliari din România ne arată că există o serie de probleme cu care se confruntă aceștia. În topul celor mai mari probleme semnalate de agenți se regăsesc: nereglementarea meseriei (45%), mentalitatea unora dintre proprietari sau cumpărători (33%) și lipsa educației imobiliare și financiare a românilor (25%).

Agenții imobiliari au un rol semnificativ în tot ce presupune o tranzacție imobiliară. Aceștia evaluează prețul proprietății, promovează toate atuurile imobililului în anunțuri, filtrează potențialii cumpărători/chiriași, negociază în favoarea clientului reprezentat, asigură respectarea cadrului legal în cazul tranzacției și participă la semnarea contractelor cu părțile reprezentate. În acest moment, Storia.ro le vine în întâmpinare cu funcționalități noi care fac mai simplă și eficientă etapa de listare și promovare a anunțurilor.

Conform statisticilor de pe platforma imobiliară, anunțurile promovate generează, în medie, de trei ori mai multe contactări comparativ cu anunțurile nepromovate. Din acest motiv, toate cele trei Smart Packs nou lansate includ încă de la început opțiuni diverse de promovare, opțiuni aflate în topul preferințelor agenților imobiliari, alături de o serie diversă de beneficii, create special pentru îmbunătățirea performanței anunțurilor publicate.

Beneficii și funcționalități pentru AGENȚI IMOBILIARI

RADARUL Storia.ro face parte dintre cele mai importante noi funcționalități, care folosește tehnologiile ML (Machine Learning) și AI (Artificial Intelligence) pentru a determina dacă o proprietate de pe piața secundară este listată de mai multe agenții imobiliare, arătând anunțurile duplicate atunci când sunt identificate cu peste 95% certitudine. Astfel, se pot observa numărul de vizualizări, contactări și promovări ale anunțurilor, tipul de promovări folosite, numărul lor de clienți potențiali și o comparație cu Top 3 anunțuri ale competiției cu cel mai mare trafic. În cadrul pachetului Premium, raportul RADAR este oferit zilnic, în pachetul Optimum este trimis săptămânal, iar în cel Basic, frecvența este lunară.

PLANIFICATORUL PENTRU PROMOVĂRI este o nouă funcționalitate care ajută la setarea în calendar a diverselor tipuri de promovări pentru anunțuri, în funcție de zilele în care au cele mai multe șanse să genereze contactări. Astfel se vor putea seta în avans ora și un număr de zile în care să se repete fiecare promovare, iar calendarul se va popula cu promovări în funcție de dorințele fiecărui profesionist.

Specialiștii Storia.ro au observat de-a lungul timpului că și imaginea este foarte importantă pentru agenți, astfel că le oferă tool-uri de branding suplimentare. Funcționalitatea BRANDING PRO, disponibilă în pachetele OPTIMUM și PREMIUM, afișează logo-ul agenției încă din pagina de rezultate ale unei căutări, în dreptul anunțului. Pentru toate pachetele, inclusiv BASIC, va fi activ BRANDING PLUS, care presupune afișarea logo-ului agenției în pagina de anunț.

Testele desfășurate au demonstrat că o evidențiere vizuală realizată prin adăugarea unui buton de Contact direct în partea dreaptă a anunțurilor care apar în lista de căutări mărește rata de click (CTR) cu 8%, motiv pentru care pe lista funcționalităților se află și Evidențierea anunțurilor.

Așadar, cele 3 Smart Packs pentru agențiile imobiliare includ, printre altele, promovări lunare gratuite pentru a asigura performanța; reduceri care cresc proporţional în funcţie de tipul de pachet ales; posibilitatea de a promova anunţurile direct din Storia.ro în OLX Imobiliare; acces la statistici privind performanţele competitorilor; programarea promovărilor cu ajutorul planificatorului Storia.ro; promovarea și amplificarea brandului de agenţie prin opţiuni variate.

Beneficii și funcționalități pentru DEZVOLTATORI

Planificatorul automat pentru promovări, instrumentul care evidențiază ziua de vizitare, dar și pagina de ansamblu fac parte dintre dintre cele mai importante noi funcționalități create special pentru dezvoltatorii imobiliari.

ZIUA DE VIZITARE este un nou instrument disponibil atât pentru ansambluri imobiliare, cât și pentru anunțurile de unități. Acesta permite evidențierea zilei oficiale în care se pot face vizitele, indiferent că proiectul este finalizat sau în etapa de construcție, în funcție de strategia dezvoltatorului. Marcarea vizuală, cu o etichetă portocalie integrată în poza anunțului sau a ansamblului, în pagina cu rezultatele unei căutări, îi oferă acestuia vizibilitatea necesară pentru a obține mai multe click-uri, având potențial să genereze și mai multe contactări.

PAGINA DE ANSAMBU a fost configurată pe baza unei cercetări desfășurate în rândul celor care caută să-și cumpere o proprietate imobiliară pe Storia.ro, cu scopul de a oferi o experiență optimă de navigare. Astfel, conform elementelor menționate de respondenți, cele mai vizibile elemente din pagină sunt, în această nouă versiune: galeria de poze, numele, prețul, urmate de ziua de vizitare. Galeria de imagini are un nou design, în care pozele secundare au fost mărite și rearanjate, pentru a crește vizibilitatea detaliilor pe care le conțin și pentru a facilita navigarea.

PLANIFICATORUL AUTOMAT PENTRU PROMOVĂRI distribuie singur în calendar promovările disponibile în pachet, începând de la anunțurile cele mai vechi din cadrul fiecărui ansamblu și ajungând până la cele mai noi. Noul instrument are rolul de a eficientiza alocarea și setarea diverselor promovărilor incluse. De asemenea, utilizatorii au flexibilitatea de a interveni oricând și de a modifica alocările realizate de planificatorul automat, beneficiind de timpul economisit deja pentru plasarea lor în calendar.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*