Romsilva înființează alte 60 de hectare de perdele forestiere de protecție în județele Călărași și Brăila

FOTO Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va înființa, în cursul campaniei de împăduriri de toamnă din acest an, alte 60 de hectare de perdele forestiere de protecție a căilor de comunicații, cu o lungime de circa 20 de kilometri, în județele Călărași și Brăila.

Din acestea, 22 de hectare vor fi plantate în proximitatea autostrăzii A2, încă 8 hectare în apropierea drumului național DN 3 și alte 30 de hectare perdele forestiere pentru protejarea drumului național DN 2B.

Pentru înființarea acestor perdele forestiere vor fi plantați circa 300.000 de puieți forestieri.

În ultimii opt ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a înființat 233 hectare perdele forestiere de protecție a căilor de comunicații, cu o lungime totală de circa 77 de kilometri.

Programul actual de înființare a perdelelor forestiere prevede 36 de obiective de investiții, cu o suprafață totală de 712,42 hectare, pentru protecția autostrăzilor și drumurilor naționale din județele Arad, Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Vrancea.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*