Rompetrol aniversează anul acesta 45 de ani de la punerea în funcțiune a Rafinăriei Petromidia

Rafinăria Petromidia. FOTO Rompetrol

Rompetrol aniversează anul acesta 45 de ani de la punerea în funcțiune a Rafinăriei Petromidia, în prezent cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai avansate tehnologic din Europa de Sud-Est. Acest moment marchează angajamentul Rompetrol pentru excelență industrială, inovație și dezvoltare durabilă, cu contribuții semnificative ale companiei la economia regională și națională și sprijin pentru comunitățile locale.

Ceremonia de aniversare include un concert de muzică clasică la Teatrul Oleg Danovski din Constanța, unde Orchestra Camerata Regală, dirijată de Constantin Grigore și acompaniată de violonistul kazah Erzhan Kulibaev, va oferi audienței – angajați și reprezentanți ai comunității locale – lucrări de George Enescu, P. Ceaikovski și M. Ravel.

Suplimentar investițiilor in tehnologie și realizărilor industriale, Rompetrol sprijină activ, de mulți ani, comunitățile locale prin diverse inițiative în domeniile sănătății, educației, și protecției mediului, dar și social.

„Susținem bunăstarea și dezvoltarea comunităților noastre locale, iar investițiile noastre în proiecte de responsabilitate socială reflectă angajamentul nostru de a crea un impact pozitiv, durabil. Suntem mândri de cei 45 de ani ai Rafinăriei Petromidia și de contribuțiile semnificative la economia locală și națională, inclusiv crearea a peste 4.000 de locuri de muncă directe și indirecte și contribuții semnificative plătite de companie la bugetele locale și de stat” a declarat Florian Pop, director general Rompetrol Rafinare.

Angajamentul Rompetrol pentru educație este evidențiat prin susținerea diferitelor proiecte, toate aliniate cu Obiectivul de Dezvoltare Durabilă (SDG) 4 al Națiunilor Unite: Educație de Calitate. Dintre acestea, amintim:

 • Programe de Internship: Cu mii de studenți participanți în ultimii 20 de ani, compania oferă experiență practică și oportunități de dezvoltare profesională pentru tinerii talentați, formând viitorii lideri ai industriei.
 • Competiții naționale și internaționale de șah: pentru dezvoltarea intelectuală și a gândirii strategice în rândul copiilor, prin competiții și cursuri gratuite de șah în zonele rurale și urbane din Constanța.
 • Acces la infrastructura IT pentru școli: Oferirea infrastructurii IT esențiale în zonele rurale din Constanța, printr-un proiect în parteneriat cu organizația Dăruiește Aripi.
 • Susținerea misiunii  organizației Teach for Romania în zonele rurale din județ.

Angajamentul Rompetrol față de sănătate se aliniază cu SDG 3 al ONU: Sănătate și Bunăstare. Compania a făcut investiții semnificative pentru îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor medicale.

 • Centrul Medical Năvodari: O investiție de 400.000 USD în echipamente de radiologie și ginecologie a îmbunătățit serviciile medicale locale pentru comunitatea de aproximativ 50.000 locuitori.
 • Spitalul Județean Constanța: Rompetrol a investit 120.000 USD pentru îmbunătățirea facilităților medicale, în secția de obstetrică, asigurând îngrijiri medicale mai bune pentru comunitate, într-un proiect realizat în parteneriat cu organizația Dăruiește Aripi.
 • Unitatea Medicală din Corbu: compania a furnizat echipamente de oftalmologie de înaltă performanță, îmbunătățind serviciile medicale din comuna cu 3 sate.
 • Parteneriate și proiecte locale cu Fundația pentru SMURD.
 • Alte proiecte în derulare: La Spitalul de Pneumofiziologie Palazu Mare sprijin pentru echiparea secției de oncologie, achiziția unui mamograf pentru Unitatea Medicală Năvodari, achiziția de echipamente de urgență pentru UPU a Spitalului Județean Constanța.

Suplimentar, Rompetrol susține dezvoltarea comunității, contribuind la SDG 11 al ONU: Orașe și Comunități Durabile, prin diverse acțiuni:

 • Loc de joacă în Corbu: Construirea unui nou loc de joacă în comuna Corbu a oferit un spațiu sigur și distractiv pentru copii și familii, îmbunătățind bunăstarea comunității.
 • Acțiuni de ecologizare a plajelor: Angajații Rompetrol sărbătoresc anual Ziua Mondială a Mediului prin acțiuni de curățare a plajelor din vecinătatea rafinăriei.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*