România durabilă, la Expoziția Mondială Expo Dubai 2020

România durabilă, la Expoziția Mondială Expo Dubai 2020

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă organizează, pe 14 decembrie, la Pavilionul României din cadrul Expoziției Mondiale de la Dubai, în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, conferința „Sustainable Romania. Local Knowledge from the Past for a Global Lasting Future”.

Participanții la eveniment vor avea acces la o perspectivă nouă asupra întâietății contribuției unor români de geniu (Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu – Roegen) la fundamentarea, încă de la începutul secolului trecut, a conceptelor actuale de dezvoltare durabilă.

„Prin munca și ideile pe care le-au dezvoltat, trei mari români, Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu – Roegen, au pus bazele conceptului de dezvoltare durabilă. Invităm publicul să îi cunoască și să înțeleagă principiile care pot fundamenta crearea unei lumi durabile, atât de necesară pentru asigurarea viitorului planetei și al generaților următoare.” László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă (Guvernul României)

La conferință participă László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă (Guvernul României), Doina Lemny, muzeograf onorific la Muzeul Național de Artă Modernă, Centrul Pompidou, Paris, custodele atelierului sculptorului Constantin Brâncuși la Paris, Luis Ovidiu Popa, directorul general Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, expert în economie circulară.

În contextul vizitei la Expoziția Mondială, Delegația Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a primit, pe 13 decembrie 2021, distincția oferită de Divizia pentru Afaceri Economice a Națiunilor Unite (UN DESA) pentru inovație și excelență în serviciu public.

Prin prezența sa în cadrul manifestărilor Pavilionului României la Expo Dubai, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă își consolidează aportul la înțelegerea, de către populație, a principiilor dezvoltării durabile, la însușirea unor comportamente care să înlesnească aplicarea acestora și la sublinierea impactului culturii asupra construirii unei lumi durabile.

În acord cu tema generală a Pavilionului României la Dubai, New Nature, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă se face exponentul preocupărilor României în privința relației om-natură-societate și marchează posibilitatea ca această viziune să completeze brandul de țară al României.

Conferința va fi transmisă online pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, pe 14 decembrie la ora 12:00 locală (10:00 ora României).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*