ROCA Management, echipa de management a ROCA Investments a devenit primul Administrator de Fond de Investiții Alternative („AFIA”) înregistrat

Rudi Vizental, CEO ROCA Investments.

ROCA Management S.R.L., echipa de management a ROCA Investments, anunță că a devenit primul Administrator de Fond de Investiții Alternative („AFIA”) înregistrat în România. Decizia de a parcurge acest drum a fost luată pentru a trece la următorul nivel de conformitate a activității pentru ROCA Management și ROCA Investments.

„Este un moment important pentru echipa ROCA Management, o recunoaștere a nivelului de profesionalism și exigență. Am fost încurajați să mergem pe acest drum, al devenirii AFIA, de deschiderea Autorității de Supraveghere Financiară („ASF”) pentru crearea unui cadru local mai atractiv pentru înregistrarea și autorizarea de administratori și fonduri de investiții alternative locale și modul exemplar în care a decurs relația. Este o satisfacție profesională să fim primul Administrator de Fond de Investiții Alternative înregistrat din România” a spus Rudi Vizental, CEO ROCA Investments.

Acest demers, atât înainte de obținerea acestei licențe, cât și pentru viitor, implică și atingerea unui grad foarte ridicat de profesionalizare a echipei, având în vedere standardele stricte impuse de cadrul legal în vigoare, respectiv de supravegherea respectării acestor cerințe prudențiale și de bune practici in materie  de către ASF, în contextul cadrului de reglementare european.

“După parcurgerea cu succes a acestei călătorii, vom începe demersurile pentru ca ROCA Investments sa devină primul Fond de Investiți Alternative cu Capital Privat independent de pe piața națională, creând oportunități de investiții și profesionalism care nu ar fi fost posibile anterior,” a spus Mirela Metea, Head of Legal, ROCA Investments.

Echipa ROCA Management este formată din Rudi Vizental – CEO, Ionuț Bindea – Investment Manager, Alexandru Savin – Investment Manager și Mirela Metea – Head of Legal. În momentul de față  echipa coordonează activitatea a 13 companii (din care două inactive) din 5 mari sectoare de activitate care au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane EUR, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane EUR și au peste 1.000 de angajați. Domeniile de activitate sunt: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală.

Misiunea ROCA este aceea de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, investind resurse financiare, know-how și pasiune. ROCA amplifică potențialul și accelerează creșterea companiilor și brandurilor românești, pentru ca visul multor antreprenori români să devină realitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*