ROCA Investments a finalizat vânzarea Frigotehnica, lider național în industria frigului, către VINCI Energies

Mirela Metea, Head of Legal și membrul al Consiliului de Administrație ROCA Investments.

ROCA Investments, un brand Impetum Group, anunță finalizarea tranzacției prin care vinde Frigotehnica, lider național și regional pe piața soluțiilor de frig, către VINCI Energies, holdingul din România al gigantului VINCI, lider mondial în construcții și energie care înregistrează venituri totale de peste €50 miliarde, este activ în 120 de țări și are peste 220.000 angajați. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței și toate condițiile au fost îndeplinite de către părțile implicate, astfel încât tranzacția a fost finalizată în 26 noiembrie 2021.

„Ca în orice despărțire, încărcătura emoțională este intensă. Suntem mândri că am finalizat acest prim exit cu un important jucător global, îndeplinind misiunea ROCA Investments de a duce companiile în care investim la următorul nivel, misiune ce va continua şi după finalizarea acestei tranzacții. Frigotehnica va începe un capitol nou de dezvoltare cu obiectivul de a deveni centru de excelență în frig în Europa Centrală și de Est. Performanța Frigotehnica din ultimii ani reprezintă un „certificat” al filozofiei noastre de business și de investiții, care presupune skin & soul in the game. Mulțumim tuturor colegilor și partenerilor pentru profesionalismul de care au dat dovadă în tot acest proces.” a spus Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Președinte al Consiliului de Administrație Frigotehnica.

Frigotehnica s-a numărat printre primele companii în care ROCA Investments a investit în anul 2018. Investiția a marcat începutul unei perioade de restructurare financiară,  operațională și eficientizare pe toate palierele de business, ca urmare a căreia compania a devenit lider în industria frigului atât pe plan național cât și regional. Dacă în 2018, Frigotehnica avea o cifră de afaceri de €18 milioane, era supra îndatorată și înregistra pierdere, în prezent Frigotehnica are afaceri de peste €32 milioane și are perspective de creștere spectaculoasă.

„Exit-ul Frigotehnica a fost un  proces complex și intens, un test de anduranță gestionat cu pasiune și perseverență de echipele ROCA Investments și Frigotehnica, închiderea cercului investițional fiind o performanță a echipei extinse. Dincolo de cifre și valori ale tranzacției, faptul că la capătul celălalt s-a aflat un jucător global de nivelul şi anvergura lui Vinci a impus un standard foarte înalt de transparență, compliance şi rigurozitate pe durata întregului proces şi a negocierilor, care pentru noi reprezintă repere ce ne vor ghida în tot ceea ce facem.” A spus Mirela Metea, Head of Legal și membrul al Consiliului de Administrație ROCA Investments.

Exiturile nu definesc modelul de business ROCA Investments, însă sunt realizate atunci când nivelul maximum de input ca investitor a fost atins într-o companie. Strategia ROCA Investments este dezvoltarea durabilă și susținerea companiei pe termen lung, iar toate deciziile de business sunt aliniate acesteia. Mai mult, componenta socială a proiectului și cea educațională construiește mai mult de atât. ROCA Investments creează un ecosistem menit să contribuie prin ceea ce face la dezvoltarea culturii antreprenoriale, însănătoșirea mediului de business și formarea unei noi generații de manageri.

În această tranzacție, ROCA Investments a fost asistată de consultanții Reff & Asociații și Lamontis .

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*