Revolut Junior devine disponibil și cu Apple Pay

Revolut Junior

Revolut, super-aplicația financiară cu peste 16 milioane de utilizatori la nivel global, din care peste 1,4 milioane pe piața locală, face disponibilă funcționalitatea Apple Pay pentru utilizatorii Revolut Junior din Marea Britanie și Spațiul Comunitar European, inclusiv România. Introducerea Apple Pay pentru utilizatorii acestor servicii destinate gestionării fondurilor adolescenților este un răspuns la feedback-ul și recomandările primite din partea clienților părinți și a copiilor acestora. În acest mod, plățile contactless vor fi posibile pentru adolescenții care folosesc Revolut Junior și în absența cardului, utilizându-și propriul iPhone sau Apple Watch.

Apple Pay este o modalitate facilă și securizată prin care adolescenții pot plăti fără să folosească un card, bani fizici sau fără să atingă butoane sau dispozitive. Securitatea și protecția datelor sunt fundamentele pentru Apple Pay, iar atunci când un client folosește un card de credit sau de debit, datele acestora nu sunt stocate nici pe dispozitiv, nici în serverele Apple. Se alocă un Device Account Number, acesta este criptat și stocat în Secure Element, conform unui standard al industriei, pe un chip special conceput pentru a păstra informațiile despre plăți în siguranță, în telefonul mobil.

Pentru a folosi Apple Pay, clienții trebuie pur și simplu să își poziționeze iPhone-ul sau Apple Watch lângă un terminal de plăți pentru a realiza plata contactless. Fiecare achiziție este sigură deoarece se autentifică prin funcționalitățile Face ID, Touch ID sau cu o parolă. Apple Pay este o modalitate de plată contactless acceptată în magazinele alimentare, farmacii, taxi, restaurante și cafenele, în rețelele de retail etc. Clienții pot face achiziții rapide și în deplin confort prin intermediul aplicațiilor sau de pe website-uri fără a fi nevoie să creeze conturi sau să introducă, de fiecare date, detaliile de facturare și livrare.

Integrarea cu Apple Pay va permite utilizatorilor Revolut Junior să folosească Apple Pay fără a mai avea asupra lor cardul în toate spațiile comerciale unde sunt acceptate plățile contactless, mai puțin în magazinele unde accesul este permis doar adulților, cele care vând exclusiv băuturi alcoolice sau în centrele de pariuri și jocuri de noroc.

“Clienții își doresc să participe la dezvoltarea produselor noastre și această funcționalitate nu face figură distinctă. Din studiile noastre, a reieșit că cei mai tineri utilizatori ai serviciilor Revolut au o preferință pentru portofelele digitale. Făcând disponibilă opțiunea Apple Pay pentru adolescenți, adăugăm un plus de siguranță plăților efectuate de aceștia, în avantajul lor și al părinților. Ne îndreptăm spre o societate în care banii fizici sunt tot mai puțin prezenți și pandemia a accelerat adopția plăților digitale mai mult ca niciodată. Epoca pușculițelor pentru mărunțiș a apus. Noi funcționalități trebuie dezvoltate pentru copii, ca să facem față acestei evoluții”, a declarat Tara Massoudi, Head of Product Revolut Junior.       

Revolut Junior – un instrument de educație financiară în familie

Revolut Junior este conceput pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, oferindu-le o educație financiară care să le fie de folos pe tot parcursul vieții. Junior a fost creat în mod special pentru ca Revolut să îi ajute pe tineri să își exerseze deprinderile de gestionare a propriilor finanțe prin instrumente financiare special dezvoltate pentru ei, inclusiv un cont personal și un card. Revolut Junior le oferă copiilor și adolescenților libertatea de deține, gestiona sau utiliza banii prin intermediul unor instrumente controlate de către părinți.

Pe lângă crearea unui cont, un mijloc de efectua plăți cu cardul sau online sau de a retrage bani de la bancomat, Revolut Junior prezintă și alte avantaje care îi ajută pe copii să primească bani și să urmărească felul în care cheltuiesc.

Alocații – le permite părinților să stabilească plăți recurente în valori fixe pentru bani de buzunar.

Provocări – le permite părinților să stabilească anumite sarcini pentru copii, fiecare având atribuită o sumă. Imediat ce sarcina este îndeplinită, părintele transferă suma setată.

Obiective – le permite părinților să creeze rezerve de bani pentru ca juniorii să își concretizeze anumite planuri, a căror evoluție poate fi monitorizată, iar reușitele se pot sărbători.

Contul Junior este o extensie a contului Revolut al părintelui. Apple Pay este disponibil pentru clienții Revolut Junior din Marea Britanie și Spațiul Comunitar European și va fi disponibil în curând în SUA, Singapore și Australia. Pentru a accesa Apple Pay este necesar un Apple ID. In România, adolescenții cu vârste peste 16 ani își pot configura un Apple ID.

Revolut Junior a fost lansat în România în martie 2020. Toate cele 4 planuri disponibile în portofoliul Revolut sunt „prietenoase cu familia” și pot fi asociate cu 1 cont Junior pentru 1 copil (Standard), 2 conturi Junior pentru 2 copii (Plus și Premium) sau maximum 5 conturi Junior pentru 5 copii (Metal). Indiferent de tipul de plan asociat contului de părinte, Revolut Junior permite transferurile instant de bani și folosirea funcționalității Alocații. În plus, planurile Plus, Premium și Metal pot adăuga o serie de caracteristici educaționale la conturile Junior asociate (obiective sau sarcini care să fie îndeplinite de copii, adăugarea unui Co-părinte pentru a gestiona caracteristicile financiare).

DESPRE REVOLUT

Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, aproape 16 milioane de clienți din lume, din care peste 1,4 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 150 de milioane de tranzacții pe lună.

Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să își mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*