Protocol de colaborare între Banca Națională a României și Academia de Studii Economice din București

Sediul BNR. FOTO BNR

Banca Națională a României (BNR) și Academia de Studii Economice din București (ASE) au încheiat un Protocol de colaborare în vederea impulsionării cercetării și performanței academice în domeniul monetar-bancar, documentul intrând în vigoare la data de 1 decembrie 2021.

Protocolul are patru obiective:

  1. Elaborarea, în colaborare, de studii de cercetare pe teme comune de interes, în baza unui plan anual de cercetare agreat.
  2. Elaborarea de către Academia de Studii Economice din București, prin Departamentul Monedă și Bănci din cadrul Facultății Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FABBV) de analize privind consecințele unor inițiative legislative la nivel național sau european asupra stabilității monetare sau financiare din România, analize care să fie diseminate publicului larg.
  3. Organizarea anuală a unei conferințe BNR – ASE, prin FABBV, în luna aprilie, în care să fie prezentate lucrări relevante pentru contextul economic și financiar național și european. La conferință pot fi invitate, pentru a susține prezentări, specialiști din bănci centrale, alte facultăți ale ASE, universități din România și străinătate, instituții de credit și instituții financiare internaționale prezente în sectorul bancar românesc etc.
  4. Inițierea demersurilor pentru organizarea în parteneriat BNR-ASE, începând cu anul universitar 2022/2023, a unui program de masterat cu specializare în activitatea băncilor centrale, în cadrul FABBV, similar programelor implementate la nivel european de alte instituții similare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*