Primăria Constanța “aruncă” 700 Euro pe un coș de gunoi. Comanda totală ajunge la 400 bucăți

Orașul Constanța. FOTO Facebook Primăria Constanța
Orașul Constanța. FOTO Facebook Primăria Constanța

Primăria Constanța a lansat zilele trecute anunțul privind achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora.

Coșurile ce urmează să fie achiziționate vor fi amplasate în zone cu afluență mare de public, respectiv în apropierea piețelor agroalimentare, în piațete publice, zone de promenadă sau zone de agrement. Nou tip de mobilier urban trebuie să respecte o serie de caracteristici minimale: înălţime 1.158 -1.222,5 mm; lăţime 590-598 mm; volum – 130 l; capacitatea recipientului la interior – 110 l.

“Coșurile de gunoi trebuie să fie confecționate din polietilenă rezistentă la șocuri mecanice, să nu ruginească, să nu necesite vopsire, să aibă pereții dublii pentru durabilitate și rigiditate, să aibă scrumiere sau sistem de închidere. De-a lungul timpului, foarte multe coșuri au fost distruse de rugină sau vandalizate cu prea multă ușurință de persoane certate cu bunul-simț”, precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Pentru identificarea prețurilor, dar și în scopul stabilirii caracteristicilor minimale ale produselor s-a realizat la finele anului trecut o cercetare de piață preliminară.

La nivel european, există trei producători care confecționează produse ce corespund cerințelor exprimate de municipalitate. De asemenea, au fost identificați 3 operatori economici care furnizează produsele la noi în țară. Doi dintre aceștia au răspuns solicitării noastre. În urma aplicării mediei aritmetice a prețurilor unitare prezentate în cele două propuneri, prețul a fost stabilit la valoarea de 2.748,50 lei fără T.V.A. pe produs și 192,50 lei fără T.V.A. pe montare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*