Prim-ministrul Florin Cîțu, întrevedere cu Banca Mondială

Florin Cîțu. FOTO Guvernul României

Prim-ministrul Florin Cîțu a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Anna Bjerde, vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală. Banca Mondială a felicitat Guvernul României pentru creșterea economică așteptată în 2021, România fiind printre puținele țări în care contracția economică din 2020 ar urma să fie recuperată în 2021, în totalitate. Totodată, delegația a felicitat România și pentru procesul de vaccinare.

Premierul Florin Cîțu a prezentat, în cadrul întâlnirii, reformele pe care Guvernul și le asumă: reforma pensiilor, asigurarea sustenabilității fiscale și echitate în sistemul de pensii, reforma salarizării în sistemul public – unde premierul a subliniat că trebuie întărită legătura dintre salarizare și performanță. Totodată, acesta a mulțumit Băncii Mondiale pentru cooperare și sprijin în realizarea reformelor, mai ales cele din domeniul social: educație și sănătate.

Prim-ministrul a anunțat că în această perioadă este și ministru interimar al Finanțelor, iar din acest punct de vedere cele mai importante reforme și obiective ale sale sunt: reforma companiilor de stat, modernizarea administrației fiscale, e-Facturare, dar și Banca Națională de Dezvoltare. Prim-ministrul a mai precizat că prin proiectele din PNRR se va pune accent pe digitalizarea sectorului public, dar și pe economia verde.

Totodată, premierul a apreciat sprijinul Băncii Mondiale pentru cele două proiecte din PNRR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*