Portugalia prelungește starea de alertă privind riscul de producere a incendiilor de vegetație

Vedere din Portugalia. FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Portugheză că autoritățile locale au anunțat menținerea riscului major de producere a incendiilor de vegetație în regiunile din Portugalia Continentală: nord, centru, Alto Alentejo și Algarve, prelungind starea de alertă până la data de 12 august 2023.

Înainte de începerea călătoriei, se recomandă cetățenilor români să se informeze în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație și să se evite deplasările în zonele în care există incendii în desfășurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

De asemenea, se recomandă cetățenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică, inclusiv prin consultarea paginii web oficiale a Institutului pentru Mare și Atmosferă: IPMA – Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente, pentru obținerea informațiilor actualizate ( IPMA – Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente ).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*